Netflix and Chills: gruwelijk genieten met de beste Netflix-horror

Netflix and Chills: gruwelijk genieten met de beste Netflix-horror

Voor mensen die géén zin hebben om zich met Halloween in een veel te duur pakje te hijsen (maar toch dat Halloween-gevoel willen) zet Superguide de allerbeste aankomende Netflix-horror voor je op een rijtje!

Series

The Haunting of Hill House - 12 oktober

Een gloednieuwe Netflix-original, gefocust op een familie die gebukt gaat onder het vervloekte Hill House. Met een belangrijke rol voor Michiel Huisman. De eerste reviews zijn enorm positief! Heeft Netflix hiermee haar eerste echt grote horrorserie-hit te pakken?     

The Curious Creations of Christine McConnell - 12 oktober

Oké, dit is een vreemde eend in de bijt. Een kookshow met een plot, gepresenteerd door de onnavolgbare Christine McConnel, professioneel bakster met een voorliefde voor enge creaties. Je ziet niet alleen hoe ze het enge eten maakt, ook zit er een plot(je) in met haar bijzondere huisdieren. Interesting!     

Haunted - 19 oktober

Is dit niet de meest ongeïnspireerde serie-titel ooit? Gelukkig is de inhoud iets minder saai. In Haunted vertellen mensen angstaanjagende true stories uit hun verleden, samen met familie en vrienden. De kijkers zien die gebeurtenissen dan in een nagespeelde versie. Klinkt, eeuhm... interessant!     
Netflix and Chills: gruwelijk genieten met de beste Netflix-horror

Chilling Adventures of Sabrina - 26 oktober

De reboot van Sabrina: The Teenage Witch is Riverdale on acid. Een duistere trip in hetzelfde universum als Archie en zijn gang (althans, dat denken we). De eerste teaser voor de serie belooft, naast het gebruikelijke soapie-tienderdrama, ook talloze creepy figuren.    

Stranger Things

Ja, natuurlijk: Stranger Things staat al lang op Netflix. Maar: voor wie 'em nog niet gezien heeft, ten eerste: WHY?! Ten tweede: pak Halloween als die ultieme kans om alsnog aan te haken. Deze serie in 80's-stijl van de Duffer-broers gaat over het mysterieuze meisje Eleven en een vriendengroep die op zoek gaat naar hun vermiste maatje. Dit is één van de beste Netflix-series ooit, zonder twijfel. Verwacht geen zielige jump scares; Stranger Things zit vol met onderhuidse, subtiele horror met gelukkig genoeg vleugjes humor tussendoor. Seizoen 3 laat overigens nog wel even op zich wachten, dus tijd genoeg om alles rustig te bingen!     

Films

Malevolent - 5 oktober

Waarschijnlijk geen instant-klassieker, maar afgaande op de eerste trailer zeker het kijken waard. In Malevolent zien we hoe broer en zus Jackson en Angela nietsvermoedende mensen neppen als wannabe-ghost hunters. Tot ze opeens in het verkeerde huis terecht komen en shit helemaal losgaat (inclusief typische horror-kinderen).

Apostle

Kijk die kookshow liefst niet vóór Apostle, want dat eten komt zo weer omhoog. Deze Netflix-Original draait om een doorgedraaide sekte en een man die probeert zijn zusje uit die cult te redden. Misschien komt deze wel het dichts bij een echt eng Halloween-gevoel. Check de trailer maar eens.