Marvel-acteur Chadwick Boseman in What If...? op Disney Plus

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marvel-acteur Chadwick Boseman in What If...? op Disney Plus

Marvel's What If...?: Alles wat je moet weten

|
|

Laatste update:

Wat als… er een animatieserie zou verschijnen die het hele Marvel-universum op zijn kop zou zetten? Die vraag wordt binnenkort beantwoord door de gloednieuwe Disney+-serie What If…?.

Wat is het idee achter What If…?

What If…? is gebaseerd op de gelijknamige cultstrips van Marvel Comics. Hierin verkent de intergalactische gluurder The Watcher een reeks alternatieve scenario’s binnen het wereldberoemde stripuniversum. Denk daarbij aan prikkelende uitgangspunten als ‘Wat als Spider-Mans oom Ben nog had geleefd?’, ‘Wat als Daredevil werkte voor Kingpin?’ en ‘Wat als Wolverine een agent van S.H.I.E.L.D. was?’. Kortom, genoeg om te ontdekken en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke verhalen kunnen we verwachten in What If…?: Seizoen 1?

Vooralsnog is alleen de plot van de eerste aflevering van What If…? officieel onthuld. Deze beantwoordt de vraag ‘Wat als niet Steve Rogers tijdens de Tweede Wereldoorlog was geïnjecteerd met het supersoldatenserum, maar Peggy Carter?’.In de trailer krijgen we gelukkig ook al een voorproefje te zien van de andere verhalen. Zo lijkt een van de afleveringen de vraag te stellen ‘Wat als T’Challa was uitgegroeid tot de leider van de Guardians of the Galaxy?’. Daarnaast zullen er ook belangrijke rollen weggelegd zijn voor Iron Man, Captain Marvel, Nick Fury, Doctor Strange en The Winter Soldier. Laatstgenoemde moet het schijnbaar opnemen tegen een niet al te fris ogende versie van Captain America!

Wie spelen er allemaal mee in What If...?

Disney heeft een indrukwekkende reeks acteurs weten te verzamelen voor What If...?. Sterker nog, de sterrencast is waarschijnlijk de grootste troef van deze animatieserie. De meeste acteurs die we kennen uit het MCU tekenden namelijk ook voor een rol in What If...?. Denk daarbij onder (vele) anderen aan Chris Hemsworth als Thor, Samuel L. Jackson als Nick Fury, Natalie Portman als Jane Foster en Josh Brolin als Thanos. De altijd betrouwbare Jeffrey Wright (Boardwalk Empire) zal de rol spelen van The Watcher, de verteller in deze serie.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Wat is de rol van Chadwick Boseman in What If…?

Tussen al deze topacteurs is het de naam van Chadwick Boseman die het meest in het oog springt. De Black Panther-acteur overleed vorig jaar op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Gelukkig heeft hij nog wel de opnames kunnen voltooien voor deze Marvel-serie. Afgaande op de trailer in combinatie met zijn IMDb-credits heeft het er alle schijn van dat Boseman in ieder geval is te horen is als een What If…?-variant op Star-Lord van de Guardians of the Galaxy.

En dat is volgens Marvel-baas Kevin Feige niet de enige aflevering waarin Boseman optreedt. Het is dus niet ondenkbaar dat de charismatische acteur nog eenmaal de rol van Black Panther zal spelen in deze Disney+-serie. Alsof we nog niet genoeg uitkeken naar deze Marvel-reeks…

Marvel's What If...?: Alles wat je moet weten

Hoeveel afleveringen telt deze Marvel-serie?

Het eerste seizoen van What If…? telt tien afleveringen. Maar Kevin Feige heeft al verklapt dat er een tweede seizoen in de maak is van deze veelbelovende animatieserie. Ook deze reeks zal tien afleveringen bevatten. Je hoeft niet het wiskundig inzicht van Mr. Fantastic te hebben om te concluderen dat we ons dus kunnen verheugen op twintig afleveringen van deze Marvel-serie. En als What If…? een hit is, zal het daar vast niet bij blijven!

Marvel's What If...?: Alles wat je moet weten

Wat is de releasedatum van What If...? op Disney+?

What If...? heeft helaas nog geen officiële releasedatum. Maar het lijkt erop dat het aftellen naar de première van deze gloednieuwe superheldenserie voorzichtig kan beginnen. Volgens de website van Marvel gaat What If...? namelijk komende zomer al van start. Helaas heeft Disney+ nog geen rekening gehouden met dit alternatieve scenario: wat als… we niet kunnen wachten?

What If…? is niet de enige Marvel-reeks die dit jaar van start gaat op Disney+. Lees ook alles wat we weten over The Falcon and the Winter Soldier!

Lees verder