De Luizenmoeder film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Luizenmoeder film

Luizenmoeder - De Film: Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Bereid je voor, want binnenkort lachen, gieren en brullen we weer als vanouds met De Luizenmoeder. De film van de populaire serie draait deze maand in de bioscoop en wij vertellen je alvast alles dat je moet weten over Luizenmoeder - De Film.

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste aflevering van De Luizenmoeder. Fris je geheugen op met de 8 leukste momenten uit de comedyserie.

De releasedatum van Luizenmoeder - De Film

Niet alleen de grote Hollywoodfilms werden geraakt door Covid, ook Luizenmoeder - De Film werd in de wachtrij gezet. De comedy zou eerst in het najaar van 2021 te zien zijn, vervolgens besloot distributeur DutchFilmworks de film te lanceren op 30 juni. Die releasedatum werd al snel een maandje verplaatst naar... 28 juli!

Het verhaal van Luizenmoeder - De Film

Ondanks de steeds verschuivende releasedatum weten we al een tijdje wat we van de film kunnen verwachten. De makers nemen ons weer mee naar basisschool De Klimop, waar de tijd niet heeft stilgestaan. Directeur Anton heeft zijn biezen gepakt en het is aan juf Ank en haar collega's om de school draaiende te houden. Er is namelijk onderbezetting, de coronacrisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn veeleisender dan voorheen. 

Als dit onze geliefde Juf Ank en haar collega's niet al genoeg kopzorgen geeft, komt een interim-manager met allerlei ambitieuze plannen. Hij wil de school dusdanig digitaliseren dat docenten overbodig lijken. Er komen robots voor de klas, leerlingvolgsystemen en e-teachers. Maar is dat ook waar de kinderen behoefte aan hebben? Dat is de grote vraag.

Luizenmoeder - De Film: Alles dat je moet weten

De cast van Luizenmoeder: De Film

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!" Deze woorden gaan we vast weer horen uit de mond van Juf Ank oftewel Ilse Warringa. Zij was als regisseuse en actrice aanwezig op de set. Deze juf van groep vier wordt bijgestaan door haar collega's Leny Breederveld (Juf Helma), Bianca Krijgsman (Nancy) en Jennifer Hoffman (Hannah)

En natuurlijk kunnen de gepanikeerde ouders ook niet ontbreken! Denk aan: André Dongelmans, Arnoud Bos, Maaike Martens, Rian Gerritsen, Dunya Khayame, Meral Polat, Rop Verheijen en Walid Benmbarek. Nieuwkomers in dit geheel zijn Dragan Bakema als de interim-manager, Aiko Mila Beemsterboer als de stagiaire en Beppie Melissen in een nog onbekende rol.

Luizenmoeder - De Film: Alles dat je moet weten

De grote afwezigen zijn Diederik Ebbinge, die schitterde als directeur Anton, en Henry van Loon, die te zien was als conciërge Volkert. Diederik Ebbinge zei daarover het volgende op Twitter: "Krijg veel vragen over waarom ik niet in de Luizenmoederfilm zit: Na twee geweldige seizoenen, waarin ik zowel schrijver, acteur als regisseur mocht zijn, was voor mij het verhaal wel verteld. Dus ging ik weer andere dingen doen. #Promenade bijv." 

De reden waarom Henry van Loon niet meedoet in de film is echter niet bekend. Heeft hij er geen tijd voor? Vroeg hij te veel geld? Wil hij niet meer acteren met zijn ex Jennifer Hoffman? Of is hij gewoon klaar met De Luizenmoeder? Het blijft vooralsnog bij speculeren.

Wat zeggen de castleden erover?

Een productie als Luizenmoeder - De Film gaat ook gepaard met de nodige tv-optredens en interviews. Zo schoven Ilse Warringa, Rian Gerritsen en regisseur Jan Albert de Weerd aan bij Beau om erover te praten. En alvast een kleine spoiler: we krijgen in deze film een kijkje in Juf Anks woning! 

Ook gaf Ilse Warringa in Volkskrant Magazine aan dat er naast al die politiek incorrecte grappen een echte boodschap in de film zit. "Alles waarover ik me druk maak en wat ik gezegd wil hebben, zit in deze film", aldus de actrice. "En de kern daarvan is het belang van goed onderwijs." Ze wil af van die prestatiedruk. "Ik denk: leren is belangrijk, maar leren samenleven ook. Hoe ga je met elkaar om? Hoe maak je echt contact? Dat zijn essentiële dingen die in ieder klaslokaal gebeuren, en als je een goede docent bent, speel je daarop in."

Titelsong Luizenmoeder - De Film

De Luizenmoeder kan natuurlijk niet zonder goede titelsong. Ilse Warringa vroeg singer-songwriter Bertolf Lentink om een lekkere oorwurm te componeren. Hij zong en schreef het aanstekelijke en vrolijke Only Together.

Luizenmoeder - De Film is vanaf 28 juli te zien in de bioscoop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder