Diederik Ebbinge in De Luizemoeder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Diederik Ebbinge in De Luizemoeder

Dit is waarom Diederik Ebbinge niet in De Luizenmoeder-film zit

|
|

Laatste update:

Aan het einde van deze maand komt dan eindelijk de Luizenmoeder-film uit. We moeten het in deze verfilming alleen zónder de besnorde viespeuk Anton doen. Diederik Ebbinge's iconische personage zal niet terugkeren en dit is waarom.

De Luizenmoeder zonder directeur Anton - het is nog moeilijk voor te stellen, maar wen er maar aan! In de film pakt Ilse Warringa's juf Ank nog meer de spotlights en dat is natuurlijk ook helemaal niet verkeerd. Diederik Ebbinge zelf is overigens vrij duidelijk over zijn afwezigheid. Dat was gewoon zijn eigen keus.

Waarom Diederik Ebbinge niet in De Luizenmoeder zit

Diederik kondigde all the way back in 2019 al aan dat hij niet meer terug ging keren in de rol. En toen wisten we nog niet eens dat er een film kwam. "Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", gaf hij toen als reden. Een paar maanden geleden dook 'ie toch maar weer eens in de Twitter-pen want blijkbaar waren velen die verklaring vergeten. 

'Andere dingen doen'

Diederik denkt er anno 2021 nog steeds hetzelfde over. "Krijg veel vragen over waarom ik niet in de Luizenmoederfilm zit", schreef hij een paar maanden geleden. "Na twee geweldige seizoenen, waarin ik zowel schrijver, acteur als regisseur mocht zijn, was voor mij het verhaal wel verteld. Dus ging ik weer andere dingen doen." Nou... duidelijke taal, toch?

De Luizenmoeder-film draait vanaf 28 juli in de bioscopen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder