Diederik Ebbinge kondigt afscheid De Luizenmoeder aan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Diederik Ebbinge kondigt afscheid De Luizenmoeder aan

Diederik Ebbinge kondigt afscheid De Luizenmoeder aan

|
|

Laatste update:

Diederik Ebbinge, die in de populaire tv-serie De Luizenmoeder de rol van schooldirecteur Anton speelt,vertrekt na dit seizoen. Maar wat heeft zijn afscheid voor gevolgen voor de hitserie?

‘Uitmelken’

Komende zondag gaat het tweede seizoen van De Luizenmoeder van start. Maar het nieuwe schooljaar is voor Diederik Ebbinge ook meteen het laatste schooljaar! Dat onthult de acteur in een interview met Volkskrant Magazine. “Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", zegt Ebbinge over zijn beslissing. "Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt."

Snor

Daarnaast geeft de acteur ook een praktische reden op voor zijn afscheid van De Luizenmoeder: “Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.” Ebbinge speelde niet alleen de rol van directeur Anton, maar werkte ook als scenarioschrijver mee aan de serie. Het vertrek van de markante acteur zal dus flinke gevolgen hebben voor de comedykraker. Gelukkig hebben we nog iets om naar uit te kijken: "Ik denk dat ons tweede seizoen geweldig gaat worden,” aldus Ebbinge, “maar ik ben er nu ook wel klaar mee.”

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder gaat op zondag 10 februari om 20.25 uur van start op NPO 3.

Lees verder