LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Lego Masters

Best pijnlijk voor de kandidaten van LEGO Masters: al hun bouwsels worden na iedere aflevering uit elkaar gehaald… Daarom willen we nog één keer de mooiste creaties in het zonnetje zetten. Dit zijn de beste bouwwerken van dit seizoen LEGO Masters.

1. De ATBT – Jan en Julien

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Dit was misschien de ultieme nerd-aflevering, maar voor filmgekkies en LEGO-fans een droom. De kandidaten, die we eerder aan je voorstelden, moesten een zelfverzonnen voertuig maken in A Galaxy Far, Far Away. De speciale Star Wars-editie zorgden voor indrukwekkende creaties, maar die van Jan en Julien konden we gewoon in het heelal zien vliegen. Dit bouwwerk is ook de enige die niet werd afgebroken!

2. Upside Down Blaadjesfabriek – Thomas & Roy

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Thomas en Roy wisten de jury meteen te overtuigen met hun sprookjesachtige boom. De teams moesten tijdens de ‘Upside Down’-opdracht een deel van hun bouwwerk op de kop maken. Die van Thomas en Roy was een ‘absolute spectacular build’ volgens het gast-jurylid. De blaadjesfabriek was ondersteboven gebouwd, maar daar was niks van te zien. Terechte winnaars van deze opdracht dus!

3. De Bedreigde Zwaan – Oscar en Ine

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Oscar en Ine vielen al wat eerder af in het seizoen, maar hun replica van De Bedreigde Zwaan verdient toch wel een plekje in de Top beste bouwwerken. Iets van LEGO bouwen met het hulpboekje is soms al lastig, laat staan het creëren van een levensechte zwaan zonder hulp. Toch staat het dier enorm krachtig. Het hoogtepunt  van het bouwwerk: de tong die gemaakt werd met een brick seperator.

4. Upside Down Prison Break – Marco & Ernesto

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Marco en Ernesto wisten het nét niet te schoppen tot de finale, maar de twee maakten supertoffe bouwwerken. Zo maakten de collega’s een mega-indrukwekkend portret van Vincent van Gogh tijdens de kunst-aflevering. Ook deze Prison Break was prachtig. De verhoudingen klopte misschien niet helemaal, maar dit was een van de beste verhalen tijdens de Upside Down-opdracht.

5. Het schip – Marcel en Bibi

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

De kandidaten hadden maar liefst twaalf uur om een beroemd schilderij na te bouwen van LEGO. Marcel gebruikte daarvan zo’n acht (!) uur om alleen het schip na te bouwen, maar het loont. Het resultaat is een replica dat enorm goed is gelukt en waarvan de helikopter en boot op je af komen vliegen en varen.

6. Levende encyclopedie – Jan en Julien

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Naast de grijze ATBT van Jan en Julien kunnen de LEGO-vrienden ook hele kleurrijke dingen bouwen. De twee kregen de encyclopedie van Marco en Ernesto en moesten er een levend karakter van maken. Eerst bewezen Jan en Julien dat zij wél letters in de rug van het boek kunnen maken met LEGO en dan zetten ze ook nog zo’n kleurrijk en levendig bouwsel neer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

7. Wortelburcht - Dries en Killian

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Topfavorieten Killian en Dries moesten het programma verlaten door hun ijskoude versie van de Mona Lisa. Toch staken ze iedere week met kop en schouders boven de anderen uit, maar één slechte dag werd hun fataal. Toch wilden we deze wortelburcht met vegetarische draken en agressieve konijnen nog even in het zonnetje zetten.

8. Showbizz – Thomas en Roy

LEGO Masters: De 8 beste bouwwerken van dit seizoen

Ook moesten we het Showbizz-bouwsel van Thomas en Roy uit de laatste aflevering toevoegen, want there is no business like showbusiness. De kandidaten moesten een openbare plek bouwen met een verschil van dag en nacht. Toen de lichten uitgingen in de studio was de verandering bij Thomas en Roy lekker spectaculair. Het saaie kantoorgebouw werd in no time een theatraal kunstwerk.

De finale van Lego Masters is zaterdag 8 mei om 20:00 uur te zien op RTL4.