Bibi in LEGO Masters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bibi in LEGO Masters

Wat gebeurt er eigenlijk met alle bouwsels uit LEGO Masters?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Afgelopen zaterdag mochten LEGO Masters-kandidaten Jan en Julièn hun zelfgemaakte Star Wars-voertuig houden als prijs voor het winnen van de opdracht. Wij vroegen ons af hoe het nu eigenlijk zit met de rest van de bouwsels en... kwamen erachter dat dit best wel pijnlijk moet zijn voor de duo's.

Jan en Julièn maakten een supertof First Order-voertuig dat binnenkort bij een van hen thuis mag gaan shinen. Het is voor het eerst dat we het presentator Ruben Nicolai hoorden zeggen, kandidaten die hun eigen LEGO-bouwsels mee naar huis mogen nemen. Maar eh... gaan al die andere bouwwerken dan de prullenbak in? RTL legt uit hoe het zit.

Dit gebeurt er met de LEGO Masters bouwsels

Oef. Wat blijkt? Alle bouwwerken worden na elke aflevering uit elkaar gehaald, zo laat een RTL-woordvoerder ons weten. Die gaan dus eigenlijk linea recta terug de brickshop in. Uiteraard zijn de kandidaten hiervan op de hoogte en gelukkig hoeven ze hun zorgvuldig gebouwde meesterwerkjes, waar uren bloed, zweet en tranen in zat, niet zelf uit elkaar te halen.

Zelfs het Van Gogh-portret

Ja, dat lees je goed: zélfs het mega-indrukwekkende 3D-portret van Vincent van Gogh, gemaakt door deelnemers Marco en Ernesto, moet eraan geloven. Het meesterwerk van de heren is nog tot en met 30 april te zien bij de LEGO Store in Utrecht, maar daarna gaat iemand dit pronkstuk steentje voor steentje afbreken.

In een van de reacties onder hun post leggen Marco en Ernesto uit dat de rechten voor dit bouwsel - en dat geldt dan ook voor alle andere creaties - bij de producent van LEGO Masters liggen. Dat verklaart ook waarom ze het bijvoorbeeld niet ergens anders kunnen tentoonstellen. Wel zijn ze blij dat hij in ieder geval enige tijd toegankelijk was voor publiek, zo gaven ze aan.

LEGO Masters is elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder