Star Wars, Lego masters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Star Wars, Lego masters

Kandidaten Lego Masters behoorlijk verdeeld over Star Wars-thema

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als de kandidaten van Lego Masters in de zevende aflevering binnen lopen, verraadt nog niets het thema van deze week. Maar dat verandert snel met de komst van de Stormtroopers. Ja, het is echt waar: de deelnemers mogen aan de slag met Star Wars

Star Wars en LEGO lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar daar denken niet alle kandidaten zo over...

Easter Egg verstopt

Bibi, Marcel, Ernesto en Roy voelen zich als een kind in de snoepwinkel tussen de bouwfiguren van Yoda, prinses Leia en Darth Vader. "Ik ben echt SF-fan", vertelt Marcel in al zijn enthousiasme. "Wat ik echt mooi vind aan Star Wars is de setting, de details en de wereld die ze daar scheppen." Hij genoot dus vast ook van deze Easter Egg uit de Star Wars-films.

Onverwacht succes

Maar voor 'musicalliefhebbers' Roy en Thomas ligt dat anders. Met een diepe zucht laten zij weten er totáál niets mee te hebben. "Als deze opdracht over theater zou gaan, zouden wij helemaal in ons nopjes zijn." Alleen kennis of niet, Roy en Thomas weten de Stormtrooper in de eerste opdracht het beste na te bouwen. Dat geeft hen een prachtig voordeel: ze krijgen namelijk een extra college over Star Wars-voertuigen van expert Star Wars-modelbouwer Stefan Cembolista!

Winnaars van de dag

En die les kunnen ze goed gebruiken, want in de tweede opdracht moeten de kandidaten een eigen Star Wars-voertuig maken passend bij de dark of de light side. De deelnemers - die deze week niet weer vrezen voor een exit - halen alles uit de kast, maar er kan slechts één team het beste zijn. Die eer gaat naar Jan en Julièn. Zij winnen niet alleen de aflevering, maar mogen hun bouwwerk inclusief lading Stormtroopers mee naar huis nemen.

Kandidaten Lego Masters behoorlijk verdeeld over Star Wars-thema

Dat maakt de tweede plek voor Marco en Ernesto nog iets zuurder.

Laatste advies

De vier teams krijgen tot slot nog een advies mee. "Ik heb deze aflevering veel enthousiasme gezien, maar ook hier en daar vermoeidheid. En voor de halve finale hebben jullie het nodig om heel fris te zijn." Volgende week strijden ze namelijk om een plek in de felbegeerde finale.

Lego Masters is iedere zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL4. Bekijk hier de aflevering terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder