Lego Masters, aflevering 6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lego Masters, aflevering 6

LEGO Masters: dit duo neemt afscheid na 'Upside down'-opdracht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met nog vijf teams in de race moesten de overgebleven kandidaten van LEGO Masters gisteravond weer alles op alles zetten om de volgende aflevering te halen. Helaas lukte dat moeder en zoon Ine en Oscar net niet! 

Maar voordat we het over hun exit gaan hebben, blikken we eerst terug op de aflevering.

Mastroesjka's met een twist

"Vorige week hebben we kunnen zien dat niemand meer te onderschatten is", startte Ruben Nicolai gisteravond zijn praatje in. De kandidaten moesten dus alles uit de kast halen om de beste versie van zichzelf neer te zetten. En zie dat maar eens te doen met een opdracht die in het teken staat van een Mastroesjka voedselketen, oftewel een keten waar het ene figuur het ander 'opeet'...

Het begint bij een sprookje...

Uiteindelijk zijn het Thomas en Roy die met hun sprookjesboek, heks, ketel en slak het meest overtuigen. "Jullie hebben een fantastisch origineel verhaal bedacht, waar ik alle elementen in kon herkennen." Hiermee kregen ze een voordeel voor de volgende ronde: een rijdend ligbankje!

De Upside Down

Alleen waar was dat voor nodig? Nou, in de eliminatieopdracht moesten de kandidaten - geheel geïnspireerd op de Upside Down uit Stranger Things - zowel boven als onder de tafel bouwen en deze twee werelden met elkaar verbinden. Van een gevangenis inclusief ontsnapping tot een herfstboom; het ene idee was nog creatiever dan de ander. Maar helaas wisten Oscar en Ine daar net niet aan te tippen. Hun sprookjeswereld beneden en hun sprookjesboek boven hadden volgens de jury net te weinig connectie. 

Keuze

De kijkers begrijpen de keuze van de Brickmaster beter dan vorige week, maar ook deze moeder en zoon krijgen een staande ovatie van het Twitterend publiek.

Mocht je trouwens benieuwd zijn wat er met al die kunstwerken gebeurt, daar licht Marco (van Ernesto) een tipje van de sluier over op.

LEGO Masters is iedere zaterdag vanaf 20.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify.

Lees verder