Lego Masters, RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lego Masters, RTL

Dit populaire duo haalt op nippertje Lego Masters-finale niet

|
|

Laatste update:

Na de Star Wars-week zonder eliminatie, was het deze week weer tijd voor het echte werk. De vier overgebleven koppels uit Lego Masters moesten alles op alles zetten om die felbegeerde finale te halen. Alleen welk duo lukte dat niet?

Voordat we je dat gaan vertellen, bespreken we eerst de aflevering na.

Onhandige Ruben

“Wie opdracht één wint, wint een belangrijk voordeel voor de eliminatieopdracht. Misschien wel de allerbelangrijkste opdracht van dit seizoen, want die gaat bepalen wie de finale speelt en wie niet”, verteldepresentator Kürt Rogiers de kandidaten bij binnenkomst. Niets geen genade dus, maar keihard aan de slag en wel met de volgende opdracht: “De eerste opdracht heeft alles te maken met deze fantastische toren naast ons.” Of nou ja… niet helemaal. Voordat de duo's überhaupt weten wat hen te doen staat, liet Ruben de toren pats-boem vallen. Foutje, bedankt!

Dit populaire duo haalt op nippertje Lego Masters-finale niet

Graaien tot je erbij neervalt

Gelukkig stelt hij de kandidaten gerust. “Natuurlijk deed ik dit niet per ongeluk. Ik ben niet compleet achterlijk. Met deze klap is opdracht één officieel begonnen!” De overgebleven koppels moesten tussen de resten gaan graaien! “Het goede nieuws is: jullie mogen gaan bouwen wat jullie maar willen. Het minder goede nieuws: de brickshop blijft dicht.” En ze kregen 4 uur de tijd om te bouwen en slechts 3 minuten om de steentjes te pakken. Pakken wat je pakken kan, dus! 

Teleurstelling bij Brickmaster

Ze kraakten de hersens om tot creatieve masterplannen te komen. Zo waagden Roy en Thomas zich aan een boot, Bibi & Marcel maakten een dierentuin met een ontsnapte vogel, Julién en Jan gingen voor een maanplaneet en Ernesto en Marco kozen voor 'de laatste boom op aarde'. Helaas bleek dat allemaal niet genoeg om de Brickmaster te overtuigen. “Ik ben teleurgesteld. We gaven jullie een beige grijze voorbeeldtoren gevuld met kleur en we krijgen vier beige en grijze bouwwerken te zien. In deze fase van de competitie moet je je gaan onderscheiden op alle aspecten.”

Hij kon dus slechts één winnend duo aanwijzen in plaats van twee… en dat waren Bibi & Marcel met het onderstaande bouwwerk.

Dit populaire duo haalt op nippertje Lego Masters-finale niet

De laatste opdracht voor de finale

Maar hé, de kandidaten kregen nog één laatste kans om de Brickmaster en zijn compagnon te overtuigen! In de allesbeslissende laatste opdracht moesten de duo's één van de vier stadsdelen nabouwen en laten zien wat er zowel overdag als ’s nachts gebeurt. Er werd flink gebouwd en nu (gelukkig maar) inclusief resultaat. “Alle bouwwerken zijn technisch goed", liet de Brickmaster achteraf weten. "Maar het team dat als eerste een plekje in de finale krijgt, is… Marcel en Bibi!” Zij verzekerden zich dus als allereerst van een plek in de felbegeerde finale, maar wie zijn hun tegenstanders?

Dit populaire duo haalt op nippertje Lego Masters-finale niet

Afvallers

Tot het laatste moment bleef het spannend, maar uiteindelijk hakte de Brickmaster de knoop door. “Het team dat de competitie moet verlaten is: Marco en Ernesto.” Dat betekent dus dat Bibi & Marcel, Roy & Thomas en Julièn en Jan volgende week nog strijden om de titel 'Lego Masters 2021'.

Lees hieronder wat de Twitteraars van die keuze vinden…

Zaterdag 8 mei is de finale van Lego Masters om 20.00 uur te zien op RTL4. Benieuwd wat er met alle bouwwerken gebeurt? Je leest het hier.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder