Bryan Cranston en Aaron Paul als Walter White en Jesse Pinkman in Breaking Bad

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bryan Cranston en Aaron Paul als Walter White en Jesse Pinkman in Breaking Bad

Waar is Jesse?! 5 vragen die de Breaking Bad-film moet beantwoorden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

El Camino: A Breaking Bad Movie komt gewoon volgende maand al naar Netflix! Aaron Paul gaat ongetwijfeld weer de show stelen als Jesse Pinkman, maar we hebben werkelijk geen flauw idee waar de film om draait. Hoe dan ook móeten we antwoorden krijgen op deze prangende vragen.

1. Waar is Jesse?

Tja, toch wel de grootste verrassing waar we ons op mogen voorbereiden: Jesse komt terug! In de laatste Breaking Bad-aflevering scheurt hij met een El Camino (ha, vandaar die naam!) de poorten van Jacks nazi-hol uit. Op weg naar… ja, geen idee.

Jesse kan niet even naar een bekende toe gaan. Zowat al zijn familie, vrienden en iedereen waar hij óóit van heeft gehouden, is vermoord of uit zijn leven. Alleen matties Badger en Skinny Pete zijn nog over. We maken ons nu al zorgen om die arme jongen. Met zo’n huge strafblad kan Jesse toch nooit ver komen? Heel Albuquerque staat in jachtmodus. Hopelijk laten toekomstige trailers nog niet zien waar Pinkman is om zo maximum spanning op te bouwen. 

2. Leeft Walter nog?

Heisenberg kwam met zijn dood helemaal full circle. Een passender einde voor zijn verhaallijn bestaat gewoon niet. Dood neervallen voor een Meth-machine terwijl Jesse – die mede door Walt geen leven meer heeft – zijn vrijheid tegemoet rijdt. Toch keert acteur Bryan Cranston naar alle waarschijnlijkheid terug. Leeft Heisenberg nog?!

Nou, niet te vroeg juichen. Waarschijnlijk schieten ook jouw gedachten meteen naar een flashback of droomscenario voor Jesse waarin Walt opduikt. Héél tof natuurlijk. En zeg nu zelf: zou het niet een beetje raar zijn als hij gewoon weer opstaat alsof er niets gebeurde? Dat zorgt voor een flinke smet op zijn perfecte einde. Spannend!

3. Speelt Saul Goodman een rol?

Jimmy McGill is alive and kicking. Kijkers van prequel-serie Better Call Saul zien af en toe zwart-wit-scènes waarin Saul inmiddels in een andere staat leeft en een of ander rotbaantje in een winkelcentrum heeft. Deze scènes spelen zich af in de toekomst. Misschien wel in precies dezelfde tijd als de Jesse-film.

En dat maakt het natuurlijk erg interessant. Hoewel Saul een volledig nieuwe identiteit aannam (met hulp van fixer Ed), is zijn geschiedenis met Jesse natuurlijk niet zomaar uitgewist. Wellicht kunnen de twee elkaar nog helpen! Jesse kan tenslotte alle hulp gebruiken als voortvluchtig Meth-slaafje. Is het waarschijnlijk? Nee, totaal niet. Maar we blijven dromen. Better Call Saul keert overigens pas volgend jaar terug op Netflix met seizoen 5…

4. Hoe zit het met Badger en Skinny Pete?

Jesse’s klunzige maatjes Skinny Pete (Charles Baker) en Badger (Matt L. Jones) zorgden altijd voor een broodnodige komische noot tussen al het moorden en dealen door. Ze hielpen Walt in de finale nog door huurmoordenaars te spelen die Elliot en Gretchen Schwartz bang moesten maken. Hier kregen ze waarschijnlijk een dikke stapel flappen voor.

Waar is Jesse?! 5 vragen die de Breaking Bad-film moet beantwoorden
Tot onze grote verrassing zagen we een tijdje terug opeens onderstaande trailer opduiken, waarin de politie Skinny Pete ondervraagt. Hij geeft vervolgens – zoals het een echte maat betaamt – geen info over Jesse. Conclusie? We zien hem in ieder geval terug in El Camino en hopelijk geldt dat ook voor Badger. Zonder Badger geen Skinny Pete én andersom. Met al dat Heisenberg-geld kunnen ze Jesse gerust helpen.

5. Kunnen we een happy ending verwachten?

Jesse wist uiteindelijk te ontsnappen uit handen van die enge Todd, Jack en zijn Nazi-gang. Hadden we niet verwacht. Breaking Bad leek namelijk uit te draaien op een heel tragisch einde waar niemand goed uitkwam. Walt dood. Hank dood. Die arme Huell nog altijd vast in een safe house. Kortom: een stinkende bak ellende.

Het is moeilijk te voorspellen of we ook voor El Camino zo’n (relatief) happy end mogen verwachten. Maar als iemand het verdient, is het Jesse wel. Al zijn trauma’s verdienen rust. Zo kan hij enigszins bijkomen van de gruwelijke moord op zijn vriendin, het vastzitten in een Meth-kooi, dood en verderf om ‘m heen en ga zo maar door. Misschien kan fixer Ed hem een nieuwe leven geven, precies zoals hij al deed voor Walt en Saul. #JusticeForJesse

Lees verder