Poster Jaws 3D

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Poster Jaws 3D

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

|
|

Laatste update:

In horrorfilms eindigt een welverdiende vakantie of een gezellig dagje uit al snel in een bloederige nachtmerrie. Dankzij deze handige reisgids zal jou dat deze zomer niet gebeuren!

1. Zomerkamp

Sinds Jason Voorhees tijdens zijn verblijf op Camp Crystal Lake verdronk omdat zijn kampbegeleiders lagen te vozen tussen de zwemvesten, is het niet meer pluis op zomerkamp. In 80s slashers als Friday the 13th, The Burning en Sleepaway Camp worden hitsige kampeerders dan ook één voor één aan het mes geregen. Alsof we nog een excuus nodig hadden om de zomer niet in een klam tentje door te brengen. Eén voordeel: zolang je je deze locaties vermijdt op vrijdag de dertiende, lijkt er weinig aan de hand te zijn.

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

2. Strand en zee

Geen beschutting, jengelende kinderen, zand in je bilnaad; je moet er maar van houden. Maar een dagje strand kan altijd erger. Onderwater houden zich namelijk bloeddorstige haaien op met een voorkeur voor sappige strandgangers. Dat blijkt wel uit films als Jaws, Open Water, The Shallows en 47 Meters Down. En op het land is het ook al niet veilig: in de prettig gestoorde horrorfilm Blood Beach uit 1981 worden strandgangers verorberd door gigantische zandwormen. Skippen, dus!

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

3. Hotels

In horrorfilms zijn bedwantsen wel je minste zorg als je incheckt in een hotel. Dat begon natuurlijk al in Psycho uit 1960. In deze baanbrekende horrorfilm van Alfred Hitchcock wordt een afgelegen hotel gerund door seriemoordenaar Norman Bates. Andere logementen die je moet zien te vermijden, zijn het Overlook Hotel uit The Shining en The Weeping Beech Inn uit 1408. Maar zodra je merkt dat je overnacht in een creatie van Stephen King, moet je natuurlijk sowieso maken dat je wegkomt.

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

4. Boshutjes

Even de drukte van de stad ontvluchten? Doe het niet! Als we iets hebben geleerd van films als The Evil Dead, The Strangers en Cabin Fever, is het wel dat een verblijf in een boshutje gelijk staat aan zelfmoord. Er zijn zelfs zoveel horrorfilms die deze vakantieverblijven als locatie hebben, dat in 2012 een film genaamd Cabin the Woods verscheen, die alle clichés vrolijk op de hak nam.

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

5. Het platteland

Als we horror mogen geloven, moeten we nooit afwijken van de snelweg. Kijk maar eens naar films als Wrong Turn, Children of the Corn, The Hills Have Eyes en het binnenkort te verschijnen Midsommar, waarin schele rednecks en bizarre boerensektes het hebben gemunt op rondtrekkende toeristen. Maar de ergste weg-van-de-snelweg-types zijn de kannibalistische killers uit The Texas Chain Saw Massacre. En die horrorklassieker is nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Horrorreisgids: 5 locaties om te vermijden op vakantie

Conclusie

Als je deze zomer toch zo nodig op vakantie moet, plan dan een tripje naar een stad met op iedere straathoek een McDonald’s, een Starbucks en een politieagent. Het ergste dat je daar kan overkomen is dat je te veel geld betaalt voor een taxi of gerold wordt door een opdringerige mimespeler (alsof wij de enigen zijn die dit is overkomen) . Ons advies is echter: blijf lekker thuis. Dan kun je in een veilige en vertrouwde omgeving alle horrorfilms inhalen die je het afgelopen jaar hebt gemist. Better safe than sorry!

Lees verder