Homer uit The Simpsons

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Homer uit The Simpsons

Gaat The Simpsons nog door?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Simpsons zijn al decennia een vaste waarde in het televisielandschap. Maar is het einde van de reeks in zicht of overleeft deze animatieserie ons allemaal?

De Simpsons maakten hun debuut in 1987 als onderdeel van The Tracey Ullman Show. Maar de prettig gestoorde familie bleek zo populair, dat zij in 1990 hun eigen animatieserie kregen. The Simpsons was een enorme hit en in de loop der jaren won de reeks tientallen televisieprijzen, waaronder niet minder dan 34 Emmy Awards. Ook wij zij fan: eerder scoorde The Simpsons nog een topnotering in onze ranglijst van de 25 beste comedyseries aller tijden.

Gaat The Simpsons nog door?

Records

Ook ruim dertig jaar na de eerste aflevering van The Simpsons weet de reeks nog altijd niet van ophouden. Momenteel is het 32e seizoen van de seizoen in volle gang. Het is dan ook geen wonder dat The Simpsons verschillende records op zijn heeft naam staan, waaronder de langstlopende animatieserie aller tijden en de langstlopende sitcom aller tijden. En het einde van de reeks is nog lang niet in zicht!

Gaat The Simpsons nog door?

Mijlpaal

Vorige maand werd bekend dat The Simpsons nog minstens twee seizoenen krijgt. “Het is een enorm plezier om The Simpsons: Seizoen 33 en 34 aan te kondigen. We blijven hopen dat het deze keer wel leuk wordt”, grapte Fox Entertainment-hoofd Charlie Collier. Dat betekent dat de serie nog tot minstens 2023 te zien zal zijn. In die tijd wordt ook een andere opvallende mijlpaal bereikt: de 750e aflevering!

Haarverlies

Matt Groening, de bedenker van The Simpsons, heeft er in ieder geval zin in. “Iedereen die werkt aan de serie is enorm blij dat we opnieuw een nieuw seizoen mogen maken. En we hebben dan ook de nodige verrassingen in petto. Zo zal Homer kampen met haarverlies, krijgt Milhouse contactlenzen en zal Bart voor de 33e keer zijn tiende keer verjaardag vieren”, zo vertelde Groening eerder tegen Deadline.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Met pensioen

Maar wordt het toch niet eens tijd om The Simpsons het pensioen te geven dat ze verdienen? Eerder kreeg de animatiehit nog een weinig eervolle vermelding in ons overzicht van geweldige series die te lang doorgingen. Maar volgens showrunner Al Jean zijn The Simpsons een blijvertje. Over de verlenging zei tegen Variety: “Ik weet niet of dat het daarna eindigt, maar ik weet ook niet hoe lang we nog door kunnen gaan. Maar als we worden gecanceld, volgt er ongetwijfeld een reboot.

The Simpsons: Seizoen 1 tot en met 31 zijn nu te bekijken via Disney+.

Lees verder