Deze films draaien in januari 2020 in de bioscoop!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze films draaien in januari 2020 in de bioscoop!

Dit zijn de bioscoopreleases van januari 2020

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het nieuwe jaar begint rustig in de bioscoop, nadat de feestdagen werden gedomineerd door de blockbusters. Toch kun je in januari lekker griezelen bij The Grudge, zwijmelen bij Onze Jongens In Miami én knallen met de Bad Boys For Life!

The Informer

2 januari

Pete Koslow (Joel Kinnaman) is een oud-crimineel, die in de tang zit bij corrupte FBI-agenten. Ze sturen hem undercover terug waarde gevangenis om bewijsmateriaal te vinden tegen de machtige Poolse maffia in New York. Als de bewijzen niet goed rond komen, probeert de FBI Pete op te offeren om de maffia in de val te lokken.

Jojo Rabbit

2 januari

Regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok) verbaasde vriend en vijand met zijn Tweede Wereldoorlog-drama/comedy Jojo Rabbit. De kleine Jojo is tijdens de Tweede Wereldoorlog hard op weg een nazi te worden; geïndoctrineerd op school en door zijn naaste omgeving. Zijn moeder (Scarlett Johansson) voedt hem alleen op, en om met de stress om te gaan bedenkt Jojo een denkbeeldig vriendje: Adolf Hitler (Taika Waititi). Jojo raakt totaal in de war als hij een Joods meisje ontmoet, dat gewoon een mens van vlees en bloed is.

Charlie’s Angels

9 januari

De vrouwelijke geheimagenten van Charlie’s Angels keren weer terug in de bioscoop, jaren nadat Drew Barrymore, Lucy Liu en Cameron Diaz de ‘angels’ nieuw leven inbliezen. Dit vervolg zet de ‘girl power’ op standje 11, maar ondanks Kristen Stewart (Twilight), Naomi Scott (Aladdin) en de medewerking van Ariana Grande, Lana Del Rey en Miley Cyrus werd de reboot toch een aardige flop.

The Grudge

9 januari

The Grudge en The Ring waren voor veel mensen de introductie tot freaky Japanse horrorfilms. De films kregen Amerikaanse remakes en vervolgen, en The Grudge zelfs nóg een remake. De makers van The Grudge willen de serie, die gaat over woedende geesten van vermoorde mensen die wraak nemen op nietsvermoedende mensen, nóg walgelijker maken. Horrorfans weten genoeg!

1917

9 januari

Tijdens een enorm offensief in de Eerste Wereldoorlog dreigen de geallieerden een enorme fout te maken. De Duitsers hebben zich minder ver teruggetrokken dan gedacht, waardoor duizenden soldaten regelrecht de gehaktmolen in dreigen te lopen. De soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) worden met de boodschap naar het front gestuurd, om de aanval af te blazen.

Dolittle

16 januari

Robert Downey Jr. keert na het afscheid van Tony Stark terug als Dr. Dolittle: de professor die met dieren kan praten. De professor is de mensen eigenlijk helemaal zat en woont met een halve dierentuin in een enorm landhuis. Als de koningin van Engeland ernstig ziek wordt, gaat Dolittle met frisse tegenzin (en een kudde slimme dieren!) op avontuur om een medicijn te vinden.

Bad Boys For Life

23 januari

Martin Lawrence en Will Smith keren eindelijk terug als agenten Marcus Burnett en Mike Lowery. De ‘bad boys’ hebben elkaar jaren niet gesproken na een enorme ruzie, maar moeten samenwerken om te overleven: een familielid van een crimineel die ze ooit doodschoten is van plan om het ze betaald te zetten…

Onze Jongens In Miami

30 januari

Jorrit (Jim Bakkum) en Bas (Martijn Fischer) kopen een nachtclub in Miami. Op de foto’s zag het er gezellig uit, maar het pand is zo rot als een mispel! Ze moeten keihard werken om hun dromen van een Amerikaanse stripclub levend te houden. Jorrit wordt óók nog verliefd op een sexy danseres (Eva van de Wijdeven), waardoor hij zijn hoofd er niet helemaal bij heeft!

Blijf je tijdens de koude januaridagen liever binnen? Prima! Dan check je gewoon het nieuwe aanbod van Netflix in 2020.

Lees verder