Robert Downey Jr's Iron Man is verleden tijd, en dat vindt hij eigenlijk niet zo erg

Veronica Superguide logo
Robert Downey Jr's Iron Man is verleden tijd, en dat vindt hij eigenlijk niet zo erg

Robert Downey Jr. blij dat Iron Man erop zit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Robert Downey Jr. vond het geweldig om in de Marvel-films te spelen, maar hij is er eerlijk gezegd ook wel een beetje klaar mee!

Downey Jr. zei dit in een Youtube-interview met fotograaf/regisseur Sam Jones, voor zijn Off-Camera-interviewreeks.

Volgens Downey Jr. is het verhaal van Tony Stark wel een beetje vergelijkbaar met zijn eigen spectaculaire drugsgebruik, waar hij lange tijd mee worstelde. In die zin vond hij de rol van Stark, die als steenrijke, oppervlakkige eikel tóch een moraal ontwikkelt best inspirerend.

Toch had Robert af en toe ook wat moeite met zijn grote rol in het Marvel Cinematic Universe. ‘Ik was erg tevreden met het werk, werkte hard en was creatief bezig, maar hoefde geen grenzen te verleggen. Nu kan ik nadenken over het vervolg van mijn carrière, en hoe ik mijn privéleven in kan vullen.’ Hij was van tevoren al enige tijd bezig met het einde van Tony. Zowel voor zijn gezin, hij moet over een tijdje toch weer aan het werk, als voor zichzelf: rustperiodes knagen enorm aan de acteur, ook vanwege zijn verslavingsgevoeligheid.

Vaarwel, Tony Stark

De acteur is erg dankbaar voor de afgelopen Tony Stark-periode, maar vindt het ook niet erg jammer dat het nu voorbij is. Hij is erg blij dat zijn films succesvol waren, maar de drukte rond de Marvel-films maakte het voor hem moeilijk om iets anders te spelen. Hij vergelijkt het met het idee dat baasjes op hun eigen huisdieren gaan lijken; zo voelde hij zich af en toe één met Tony Stark. Niet op een rare ‘ik ben Napoleon’-manier, maar puur omdat hij wist dat hij de rol nog een aantal jaar moest blijven doen!

Downey Jr. koestert de periode, maar vindt ook dat het nodig is om er op een gegeven moment een punt achter te zetten. De acteur is blij dat hij gestopt is als Iron Man, maar ziet wel wat op tegen de volgende stap, omdat zijn nieuwe projecten waarschijnlijk met deze kaskrakers vergeleken worden.

Downey Jr’s komende projecten zijn behoorlijk interessant, maar niet zo spetterend als de Marvel-spektakels van de afgelopen jaren. Later dit jaar is hij te zien in de comedy All-Star Weekend Met o.a. Jamie Foxx en Gerard Butler. Daarnaast begint hij binnenkort waarschijnlijk aan zijn derde Sherlock Holmes-film, die in 2021 verschijnt.

Lees verder