Robert Downey Jr.

Veronica Superguide logo
Robert Downey Jr.

Deze 8 acteurs hebben een crimineel verleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voor sommige acteurs is het leven inderdaad alleen maar seks, drugs and rock ’n roll. Een aantal ging toch te ver en zijn opgepakt voor hun misdaden. Deze 8 filmsterren waren ooit bajesklanten. 

1. Mark Wahlberg

De jonge Mark was geen lieverdje. Op 16-jarige leeftijd heeft hij twee Vietnamese mannen op straat aangevallen. Een van hen is permanent blind aan een oog door de aanval. Wahlberg werd veroordeeld voor 90 dagen cel, waarvan hij er 45 daadwerkelijk heeft vastgezeten.  

2. Robert Downey Jr.

Robert Downey jr. heeft een heftig verleden vol drugsgebruik. In 1996 was de Iron Man-acteur opgepakt voor het bezit van cocaïne, heroïne en een pistool. Twee weken later werd hij weer aangehouden omdat hij het huis van de buren binnenging terwijl hij onder invloed van drugs was. Na het breken van zijn voorwaardelijke vrijlating, moest hij naar de gevangenis waar hij 1 jaar en drie maanden heeft doorgebracht. 

3. Tim Allen

Voordat we Tim Allen kenden van zijn rol als kerstman in The Santa Clause en als stem van Buzz Lightyear, was hij veroordeeld voor drugsbezit. Hij pleitte schuld voor het vervoeren en bezitten van cocaïne in 1978 en moest hier 2 jaar en vier maanden voor naar de bak. 

Tim Allen mugshot

4. Wesley Snipes

De Blade-acteur moest 3 jaar de gevangenis in voor belastingontwijking. Hij had geen cent aan belasting betaald in de periode tussen 1999 en 2004, ook al was er wel zo’n 37 miljoen dollar aan inkomsten binnengekomen. 

5. Matthew McConaughey

Matthew werd in 1999 opgepakt, nadat zijn buren hadden geklaagd over geluidsoverlast. Toen de politie bij zijn huis in Austin, Texas aankwam rond 3 uur ’s nachts, vonden ze de acteur naakt in zijn woonkamer terwijl hij enthousiast op zijn bongo’s aan het jammen was. Niet verrassend was hij onder de invloed van marihuana wat in Texas nog steeds illegaal is. Hij heeft in elk geval genoeg ervaring opgedaan voor zijn nieuwe film The Beach Bum!

Matthew McConaughey

6. Matthew Broderick

Terwijl hij op vakantie was in Noord-Ierland in 1987, raakte de Ferris Bueller-acteur in een ernstig auto-ongeluk. Hij reed op de verkeerde weghelft in op het aankomende verkeer. Twee vrouwen zijn hierbij om het leven gekomen. Broderick werd beschuldigd van dood veroorzaakt door gevaarlijk rijden, maar kwam er uiteindelijk vanaf met een boete van maar 175 dollar. 

7. Jeffrey Jones

We blijven binnen de Ferris Bueller’s Day Off-cast. Dit keer is het de decaan van de school. Jones werd veroordeeld voor het bezit van kinderpornografie. Hij is inmiddels ook een geregistreerd zedendelinquent. Wij vonden de decaan Ed Rooney altijd al een naar mannetje. 

Jeffrey Jones in Ferris Bueller's Day Off

8. Winona Ryder

De Stranger Things-actrice werd opgepakt voor diefstal en vandalisme. In 2001 had ze meer dan 5.000 dollar aan kleding gestolen in Beverly Hills. Ze kreeg 3 jaar voorwaardelijk, 480 uur taakstraf en ze moest boetes betalen aan de winkels. 

Lees verder