Dit zijn de 10 beste Marvel personages ooit!

Chris Evans en Chris Hemsworth

Na meer dan tien jaar kwamen veel gezichten voorbij in de Marvel Cinematic Universe, maar wie zijn nu écht de beste Marvel-helden ooit? Wij zetten ze op een rijtje voor je!

10. Hulk / Bruce Banner

We trappen dit lijstje af met de groene spierbundel Hulk. Dokter Robert Bruce Banner (Mark Ruffalo) is een intelligente wetenschapper die het Super Soldier Serum moet recreëren. Tijdens een experiment komt hij in aanraking met gevaarlijke stoffen, waardoor hij in The Hulk verandert.

Mede dankzij deze man kunnen de Avengers tijdreizen en de wereld redden in Avengers: Endgame, vandaar dat hij zeker een plek in dit lijstje verdient! We zijn overigens nog lang niet van Bruce af, want hij is vanaf 17 augustus te zien in de Disney+ serie She-Hulk.

9. Hawkeye / Clint Barton  

Clint Barton (Jeremy Renner) a.k.a Hawkeye lijkt misschien een sulletje met zijn pijl en boog tussen al die superkrachtige helden. Maar eigenlijk is hij daardoor juist een baas! De familieman weet zich al jaren staande te houden tussen al die superhelden, aliens en de grootste bad guys van het universum.

En net die ene keer dat hij niet meevocht met de Avengers in Avengers: Infinity War verloren zij de strijd tegen Thanos (Josh Brolin), waardoor de helft van de wereldbevolking in stof opging. Dat wil toch ook iets zeggen… In zijn eigen serie Hawkeye zagen we wat de The Battle of Earth met hem had gedaan.

BLACK WIDOW (2020) - SCARLETT JOHANSSON
© Marvel Studios / Zak Productions. Distribuida por Walt Disney

8. Black Widow / Natasha Romanoff

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) werd als kind opgevoed door de organisatie Red Room. Natasha was jarenlang de beste spion. Uiteindelijk is ze naar ‘de goede kant’ overgestapt en werkte ze voor S.H.I.E.L.D. hier kreeg ze ook haar bijnaam Black Widow.

Nat keek altijd uit naar anderen. Ook ging ze geen enkel gevecht uit de weg. Haar einde was tragisch toen ze zichzelf opofferde in Avengers: Endgame, maar gelukkig mochten we nog één keer van haar genieten in haar langverwachte solo-film.

Spider-Man
© Pascal Pictures / Marvel Studios / Columbia Pictures / Album

7. Spider-Man / Peter Parker

Your friendly neighbourhood Spider-Man (Tom Holland) bestrijdt de misdaad in zijn buurt (en ver daar buiten) en vecht daarbij tegen de grootste bad guys. Als hij niet bezig is de straten van New York veilig te houden, gaat hij door het leven als de onzekere tiener Peter Parker.

We zagen de rol al eerder vertolkt worden door Tobey Maguire en Andrew Garfield. Sinds 2016 is Tom Holland degene die het bekende pakje draagt. In de laatste film werden we na heel wat geruchten verrast met cameos van de twee andere Peters. Andrew liet onlangs in een interview nog weten dat hij er best voor open staat nog een Spider-Man film te maken.

Chadwick Boseman
© MARVEL STUDIOS/WALT DISNEY PICTURES / Album

6. Black Panther / King T’Challa

De rol van King T’Challa a.k.a. Black Panther werd gespeeld door de inmiddels overleden acteur Chadwick Boseman. T’Challa krijgt de zware taak om zijn vader op te volgen als koning, wanneer zijn vader omkomt bij een aanslag. Teruggekomen in Wakanda wordt hij officieel gekroond tot koning, maar dit gebeurt niet zonder slag of stoot.

Het tweede deel van Black Panther wordt dit jaar verwacht. Door de pandemie zijn de opnames flink uitgesteld, waardoor alle MCU-films werden opgeschoven en dus ook deze film. Wie de nieuwe Black Panther wordt, of hoe ze de dood van Chadwick in de film verwerken is nog altijd niet duidelijk.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Chris Hemsworth- Thor
© MARVEL STUDIOS / Album

5. Thor

De God of thunder, Thor (Chris Hemsworth) is een van de sterkste Avengers. Doordat hij zich had misdragen in zijn hometown Asgard werd hij verbannen naar Midgard (voor ons beter bekend als de aarde) door zijn vader Odin. De wat arrogante houding en zijn Asgard manieren zorgen vaak voor verwarring en grappige momenten. En oké.. die gespierde armen helpen ook zeker mee voor de plek vijf in dit lijstje!

Chris Evans
© MARVEL ENTERTAINMENT/MARVEL STUDIOS / Album

4. Captain America / Steve Rogers

Captain America (Chris Evans) wil altijd alles goed doen, waardoor hij zichzelf juist in de problemen brengt. Deze Brooklyn boy blijft altijd doorzetten en ziet vaak het goede in de mensen. Inmiddels is er een new captain in town, namelijk voormalig Falcon (Anthony Mackie). Hem zagen we al in de serie The Falcon and the Winter Soldier en ergens in 2024 ook in zijn eigen film.

Benedict Cumberbatch-Doctor Strange
© MARVEL STUDIOS / Album

3. Doctor Stephen Strange

De arrogante Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) kon zijn carrière als chirurg vergeten na een heftig auto-ongeluk. Na verschillende opties geprobeerd te hebben, gaf de dokter het op met de westerse medicatie. Hij maakte een reis naar Kamar-Taj waar hij door de Ancient One werd getraind en wegwijs werd gemaakt in de magische wereld van het multiversum.

Dankzij Strange was iedereen op tijd aanwezig bij de eindbattle in Avengers: Endgame, ook heeft hij Spider-Man geholpen in No Way home. In het nieuwste deel zien we hoe het Doctor Strange verder afgaat in het Multiversum.

Scarlet Witch-Elizabeth Olsen
© BrunoPress/Capital Pictures

2. Scarlet Witch / Wanda Maximoff 

Op nummer twee staat de Scarlet Witch a.k.a. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). We kunnen zeggen dat ze meer pijn heeft gekend dan wie dan ook van de Marvel Bunch. Ze zag hoe haar thuisland Sokovia werd verwoest, hoe haar ouders, haar broer én haar geliefde om het leven kwamen.

Marvel Studios-baas Kevin Feige zei in een interview in 2019 dat Wanda misschien wel de meest krachtige MCU-held is: “In Endgame zie je dat Scarlet Witch Thanos bijna doodt, totdat hij een bombardement in het strijdgewoel loslaat om haar af te leiden. Zo bang hebben we Thanos nooit gezien!

Iron Man- Robert Downey Jr.
© MARVEL ENTERPRISES / ROSENTHAL, ZADE / Album

1. Iron Man / Tony Stark

Mede door de Genius, Billionaire, playboy, philanthropist Tony Stark (Robert Downey Jr.) ontstonden de Avengers. Met hulp van Nick Fury (Samuel L. Jackson) wist hij de hele bende bij elkaar te krijgen.

In The Avengers zagen we tijdens de battle in New York hoe hij zichzelf wilde opofferen om de stad te redden. In Avengers: Endgame zagen we hoe Iron Man uiteindelijk echt zijn leven opofferde om van Thanos te kunnen winnen. We love you 3000 Tony!

Voor wie weer zin krijgt om te beginnen aan de Marvel-films na het lezen over de personages: zo bekijk je de films op chronologische volgorde.

Je favoriete Marvel-films bekijk je bijna allemaal op Disney+. Fans van Spider-Man kunnen terecht op Netflix en Pathé Thuis. En voor wie hem nog niet heeft kunnen checken: Doctor Strange in the Multiverse Madness is nog in de bioscoop te zien.