Black Panther

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Black Panther

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

|
|

Laatste update:

Nog dit jaar moeten de camera's gaan draaien voor de tweede Black Panther-film van Marvel Studios. Na het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman ligt er een loodzware taak op de schouders van regisseur Ryan Coogler: wat gaat hij doen met de 'nieuwe' Black Panther?

Nou, het korte antwoord is... dat we dat nog helemaal niet weten, maar we kunnen wel een aantal vragen met je doornemen. Wat we in ieder geval al wel kunnen zeggen: de film krijgt de naam Black Panther: Wakanda Forever en moet 6 juli 2022 uitkomen. Check hier alle aankomende Marvel-films en hun releasedates.

Komt er een nieuwe T'Challa?

De 'makkelijke' weg voor Marvel zou natuurlijk zijn: recasten. Maar dat zou toch vrij ongepast zijn na het overlijden van zo'n iconische acteur die met de rol van T'Challa zorgde voor een representatieve doorbraak in het Marvel-universum. Gelukkig liet Marvel Studios. eerder al weten dat niemand anders T'Challa gaat spelen. Oké, een andere Black Panther kan er misschien wel komen, maar de makers zullen in Wakanda Forever moeten uitleggen hoe T'Challa is overleden. Een digitale versie van Chadwick - bijvoorbeeld door oud beeldmateriaal opnieuw te gebruiken - is, thank god, ook geen optie voor Marvel.

Komt er een nieuwe Black Panther?

De zoektocht naar een nieuw of bestaand personage dat de Black Panther-mantel overneemt, zou een mooi uitgangspunt kunnen zijn voor de sequel. Wakanda heeft tenslotte een king of queen nodig. En er zijn opties genoeg! 

Shuri (Letitia Wright)

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

Shuri is als zusje van T'Challa natuurlijk een logische troonopvolgster. Het personage nam in Marvel-comics ook al eens de mantel over. Ze heeft haar genialiteit én vechtlust ook al getoond in de MCU-films.

M'Baku (Winston Duke)

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

M'Baku kan wat ons betreft ook doorstromen naar koning. Hij deed in Black Panther natuurlijk al een gooi naar de troon en ontpopte zich later in de film ook als bondgenoot, ondanks dat zijn Jabari-tribe zich daarvoor nog bewust van T'Challa afzette. Hielp daarna ook mee met de Avengers in de strijd tegen Thanos' troepen. En, niet te vergeten: de populaire acteur Winston Duke is groot en skilled genoeg om een film te dragen.

Nakia (Lupita Nyong'o)

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

Nakia zou ook een redelijk logische keuze zijn: Lupita Nyong'o is een onwijs goede en gerespecteerde actrice én haar personage heeft een vrij waardevolle link met T'Challa. De twee waren verliefd en Nakia was waarschijnlijk toch al onderweg om koningin te worden.

Okoye (Danai Gurira)

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

Fan-favoriet Okoye, gespeeld door The Walking Dead-bazin Danai Gurira, zou alleen al op basis van haar vechtskills de nieuwe Black Panther moeten worden. Zij is toch wel de beste krijger van het hele rijtje. Moet je je voorstellen hoeveel ass ze kan kicken als ze ook nog eens zo'n bijna-onverwoestbaar vibranium-pak zou dragen! Mocht dit niet gebeuren, kunnen we gelukkig toch nog uitkijken naar méér Okoye: ze krijgt naar verluidt haar eigen Disney+ serie.

Erik Killmonger (Michael B. Jordan)

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

Oké, dat waren de meest voor de hand liggende keuzes. Er zijn natuurlijk ook altijd nog wat... nou ja, nogal onverwachte keuzes. Zo gaan er geruchten dat Michael B. Jordan weer terugkeert, ook al is zijn villain Erik Killmonger overleden. Een theorie die rondgaat: Namor van Atlantis (de vermoedelijke bad guy van dit gevolg) heeft het lichaam van Erik onderwater tot leven gebracht en nu zint 'ie weer op wraak door (opnieuw) een gooi te doen naar de troon. Nee, we denken ook niet dat dit gerucht veel kans maakt, maar hoe zit het eigenlijk met Michael? Wil hij überhaupt terugkomen? Hij zei een tijdje terug in een interview dat 'ie een terugkeer niet uitsluit. "Never say never."

Regé-Jean Page

Wie wordt de nieuwe Black Panther in het MCU?

We sluiten de lijst af met nóg een gerucht. Bridgerton-ster zou in de running zijn om de superheld te spelen, maar dan als een geheel nieuw, nog niet eerder geïntroduceerd personage. Dat slingerde de 'entertainment lawyer' - een beruchte roddelaar die bekend werd met zijn zogenoemde 'blind items' - eerder dit jaar de wereld in. 

Meer info

Het duurt mogelijk nog even voordat we daadwerkelijk weten wie in de huid kruipt van de Black Panther. Het zou namelijk een ultieme verhaallijn kunnen zijn in de film! "We kunnen wel delen dat je niet mag verwachten dat Black Panther: Wakanda Forever direct zal antwoorden wie de volgende Black Panther is", zo lezen we in een rapport van That Hashtag Show. "Marvel Studios draait de vraag 'Wie is de volgende Black Panther?' in een integraal onderdeel van het verhaal, en het zal een primaire verhaallijn in de film zijn. De film zal een paar kanshebbers presenteren en een paar mogelijkheden bespreken, maar tegen het einde van de film heb je pas een definitief antwoord." 

Als het goed is, zijn de eerste opnames van Black Panther: Wakanda Forever in juli gestart in Atlanta. 

Black Panther: Wakanda Forever draait vanaf 6 juli 2022 in de bioscopen.

Lees verder