Deze pareltjes van vroegâh moeten weer uitgezonden worden op tv

Door Redactie
Deze pareltjes van vroegâh moeten weer uitgezonden worden op tv

It's a good time to be alive. Ouderwets zappen zit er (bijna) niet meer in, het aanbod is waanzinnig en jij kunt kiezen wat je wil. Lekker natuurlijk, maar soms hunkeren we naar de dagen dat je uit school (en met een strakke planning) voor de buis zat. In een verwoede poging deze gloriedagen te herleven doen we een oproep aan de Nederlandse tv: haal deze 10 pareltjes terug! Geen reboots, maar gewoon zoals ze toen ook waren!

Shin Chan

Coolie joelie! Ongegeneerd fout, politiek incorrect en intens dom. Shin Chan was gewoon fucking awesome. Omdat we geen fluit uitvoeren op de redactie, hebben we even een afleveringetje teruggekeken. Met succes. Als een stel kinderachtige twintigers dit leuk vindt, is Nederland hier wel klaar voor.

Cribs

Hello, I’m *insert random celebrity* and welcome to my crib. Met MTV Cribs konden we ons een half uurtje lang vergapen aan luxe pandjes van acteurs, zangers en (in latere seizoenen) vergane glorie. De opzet was simpel, de uitvoering altijd hetzelfde en toch genoten we er intens van. Hier een (bij gebrek aan beter) met een aardappel gefilmde aflevering:

Scrubs

Een betere wegkijk-sitcom bestaat er niet. Scrubs is zo’n serie waar je ten alle tijden in kunt stappen. Daarnaast heeft het de bromance nieuw leven ingeblazen. J.D. en Turk zullen altijd een speciaal plekje hebben in ons hart. Enfin, hier nog even een klassiekertje om je goed bij te voelen.

Dragonball Z

Een steevast prikkie als je thuiskwam van school. Goku en Vegeta die Frieza kapot beuken… of een stel androïden… óf elkaar. Dragonball Z was een serie die zichzelf constant overtrof. Een Super Saiyan niet gek genoeg? Fuck it, we geven ze tyfuslang haar en geen wenkbrauwen. Kamehamehaal dit terug!

Sex and the City

We hebben nogal wat te danken aan Sex and the City. Crop tops, fanny packs, een cast-fittie, Manolo Blahnik-stilleto’s en natuurlijk de immense populariteit van de Cosmopolitan. Om die gloriedagen nog één keer te herleven, zijn we best te porren voor een binge-sessie. Gewoon ouderwets op tv natuurlijk.

Oppassen!!!

Zeg eens eerlijk: wie ging er niet iedere zaterdagavond zitten voor een portie Bol & Buys? We missen die dagen, dus een Oppassen!!!-marathon zou niet verkeerd zijn. Misschien als we BNNVARA lief aankijken?  

Fresh Prince of Bel-Air

In Nederland born and raised, voor de tv I spent most of my days. En meer dan eens was dat The Fresh Prince of Bel-Air. Deze sitcom had swag, jus en lekkere humor. Het gaf ons Will Smith, The Carlton en Uncle Phil. Wat wil je verdomme nog meer? Nou, niet dit.

Buff the Vampire Slayer

Voordat Joss Whedon MCU-fanboys liet klaarkomen met The Avengers, maakte hij series. Eén van die series was Buffy the Vampire Slayer. Een bijzondere mix van horror, comedy en drama. Steengoed en retevermakelijk. Wij zouden het niet erg vinden om een paar reruns mee te pakken.

3rd Rock from the Sun

John Lithgow en een jonge Joseph Gordon-Levitt als een stel aliens? In eerste instantie voelde het aan als een goedkope Mork and Mindy-kopie, maar de serie groeide uit tot een volwaardige classic.

Zoop

Wij missen Zoop. En jullie missen Zoop. En Zoop mist Zoop. Dat laatste wel duidelijk toen Veronica Magazine ze vorige jaar aan de tand voelde over een eventuele reboot. Goed, die zit er (vooralsnog) niet in, dus met reruns nemen we ook genoegen. Kom maar door!