Cast viert twintigste verjaardag Buffy The Vampire Slayer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cast viert twintigste verjaardag Buffy The Vampire Slayer

Cast viert twintigste verjaardag Buffy The Vampire Slayer

|
|

Laatste update:

Vandaag is het exact 20 jaar geleden dat Buffy the Vampire Slayer voor het eerst op televisie verscheen. Dat liet de cast van de cultserie niet onopgemerkt voorbijgaan!

Horrorgespuis

Op 10 maart 1997 zond de Amerikaanse zender The WB de eerste aflevering uit van Buffy the Vampire Slayer. De serie vertelt het verhaal van Buffy Summers, een scholiere die is uitverkoren om vampiers, demonen en ander horrorgespuis te doden. Samen met haar mentor Giles en haar vrienden Xander en Willow gaan ze de strijd aan. Als ze tenminste op tijd klaar zijn met hun huiswerk!

Enorm succes

Buffy the Vampire Slayer groeide al snel uit tot een enorm succes. Dat was voor een groot deel te danken aan de te gekke cast, aangevoerd door Sarah Michelle Gellar. De serie was bedacht door Joss Whedon, die later tekende voor kaskrakers als Cabin in the Woods en The Avengers. Op de 20e verjaardag van de serie, plaatst Sarah Michelle op Instagram een setfoto en een uitgebreide terugblik op haar ervaringen als Vampire Slayer.

In de post bedankt ze Joss Whedon, de crew, haar medespelers en bovenal de fans: “Buffy may have been the Chosen One, but I was the lucky one.”

Mocht je nog geen tranen in je ogen hebben, dan is er nog altijd nog dit een-tweetje tussen Alyson Hannigan, die de rol van Willow speelde, en schrijver Joss Whedon.

Terwijl wij nog een traantje wegpinken, gooien wij het eerste seizoen van Buffy nog even in de blu-rayspeler!

Lees verder