jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Deze fouten zitten in Harry Potter

|
|

Laatste update:

Dat we de acht Harry Potter-films als klassiekers zien, neemt niet weg dat de titels nogal wat productiefoutjes kennen… We nemen er in dit toplijstje graag een aantal met jullie door!

Duel tussen Harry, Draco… en een cameraman

Vrijwel geen enkele film ontkomt eraan: de cameraman die per ongeluk in beeld te zien is… Bij Home Alone ging het enkel om een arm of been, maar in Harry Potter staat er in The Chamber of Secrets gewoon iemand pontificaal in beeld! Het gaat om de scène waarin Harry (Daniel Radcliffe) en Draco Malfidus (Tom Felton) aan het duelleren zijn. Op een gegeven moment verzamelen de studenten zich rond een verslagen Draco, die bovenop de tafel ligt. Op dat moment zie je links in beeld een man met een camera op zijn schouder. Kijk maar:

Deze fouten zitten in Harry Potter

Waar zijn Hermeliens benen gebleven?

In het Forbidden Forest (The Order of the Phoenix) maken Harry, Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) kennis met de reus Grawp, het halfbroertje van Hagrid (Robbie Coltrane)… En die ontmoeting leidt tot een lelijke CGI-fout. Wanneer Grawp Hermelien grijpt en haar oppakt, is duidelijk te zien dat Hermelien digitaal bewerkt is. Alles onder haar kuiten is per ongeluk gewist door het special effects-team! Je ziet het fragment in onderstaand filmpje rond 1:34.

Dit had juist wél gewist moeten worden

Hermelien haar benen hadden dus niet gewist moeten worden... Het omgekeerde is het geval in The Prisoner of Azkaban. Daar is iets niet gewist, wat wél gewist had moeten worden! Terwijl Harry en Hermelien door het veldje met pompoenen sluipen om bij Hagrid te komen en Buckbeak te redden, zijn er duidelijk bochels zichtbaar op hun ruggen. Het gaat waarschijnlijk om accupacks, die op filmsets allerlei toepassingen kennen. Zo dienen ze tijdens opnames buiten vaak als voeding voor de microfoons. Super handig, maar volgende keer mag dat wel iets subtieler…

Deze fouten zitten in Harry Potter

Bankplakkers: dé podcast over films en series! meer

Rons koffer krijgt een make-over

Nu weten we natuurlijk dat in de Wizarding World van alles mogelijk is. Dat objecten binnen dezelfde scène tussen shots plotsklaps van uiterlijk wisselen, gaat ons echter veel te ver! Neem Rons koffer in The Chamber of Secrets. Het ene moment heeft deze koffer drie bruine strepen over het midden lopen en in het volgende shot zijn daar nog maar twee van over! Dat zelf eens rustig bekijken, doe je vanaf 0:38 in onderstaand filmpje.

Nog een continuïteitsfout

Foutjes zoals die met Rons koffer noemen we ook wel continuïteitsfouten. Ze ontstaan vaak omdat shots binnen scènes niet altijd chronologisch worden opgenomen. De Harry Potter-films kennen zeker nog een aantal van die continuïteitsfouten... Neem dit fragment uit The Deathly Hallows Part 1. We zien hoe Harry, Hermelien en Ron in vermomming het Ministry of Magic binnengaan. Wanneer Ron wordt gespot krijgt hij een uitbrander van Corban Yaxley. Deze Death Eater draagt een dasspeld met de letter ‘M’. En je raadt het al: in het ene shot is de ‘M’ naar rechts gedraaid en in het volgende naar links. Zelf zien? Spoel het filmpje dan snel door naar 2:35.

Buckbeak maakt er een zooitje van

Oké, nog eentje dan! Voor onze laatste fout in de Harry Potter-films keren we even terug naar de derde film in de franchise: The Prisoner of Azkaban. Sirius Black (Gary Oldman) vliegt tegen het einde van de film weg op Buckbeak. In eerste instantie is de stenenvloer van de toren brandschoon. Er is zelfs geen blaadje te bekennen… Wanneer Sirius echter net vertrokken is, zijn de stenen plotseling bedekt met gras, modder en allerlei ander puin… Dat moet wel een sterk windje zijn geweest! Aanschouw deze continuïteitsfout rond 2:25 in onderstaand filmpje.

Meer lezen over Harry Potter? We schrijven met grote regelmaat over de films, die ondanks al hun schoonheidsfoutjes toch nog altijd heel bijzonder zijn! Neem deze ranking, waarin we de Fantastic Beasts-films ook niet vergeten zijn. Of check dit digitale fotoboek met daarin allerlei jeugdfoto’s van de cast. Super cute!

Lees verder