jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Veronica Superguide logo
jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Aww! Zo zag de Harry Potter-cast er vroeger uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Harry Potter wordt dit jaar 40(!) jaar oud. Een mooi moment om even terug te blikken! We speurden daarom het internet af naar jeugdfoto’s van de cast. Zo zagen Harry, Ron, Hermelien en al die andere acteurs er vroeger uit.

Hoewel ze in ons hoofd altijd die piepkleine kinderen uit The Sorcerer’s Stone blijven, bereikt Harry James Potter dit jaar toch echt de respectabele leeftijd van 40 jaar. In de boeken werd hij namelijk op 31 juli 1980 geboren. Reken dus maar uit. Aangezien we het best wel moeilijk hebben met het snelle verstrijken van de tijd, blikken we in dit toplijstje liever even terug. We laten je zodoende zien hoe de castleden er vroeger uitzagen, zelfs nog voordat ze in de Harry Potter-films speelden!

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Uiteraard beginnen we dit toplijstje met Harry Potter himself: Daniel Radcliffe. De eerste foto hieronder laat zien hoe de acteur er in 1992 uitzag, terwijl hij heel lief de vogeltjes eten geeft. De foto's daaronder tonen de Harry die we allemaal kennen. Maar dat zijn helaas vervlogen tijden... Daniel heeft namelijk aangegeven dat hij niet zoveel zin meer heeft om terug te keren naar de Wizarding World. Hij kiest tegenwoordig namelijk liever voor wat gekkere rollen. Het is echter ook niet zo dat Daniel niets meer met de Harry Potter-franchise te maken wil hebben. Hij las laatst zelfs nog een stukje voor!

Emma Watson (Hermelien Griffel)

Happy single Emma Watson kennen we natuurlijk als Hermelien Griffel, het slimste meisje van Zweinstein. Na het afronden van de Harry Potter-films leek ze acteren eventjes vaarwel te willen zeggen... Gelukkig zien we Emma tegenwoordig echter weer regelmatig voorbij komen op het witte doek. Daarnaast houdt de beauty met brains zich ook bezig met het creëren van een betere wereld, zo zet ze zich bijvoorbeeld in voor vrouwenrechten. Lees de beschrijving bij de laatste foto maar eens! Het is daarom ook niet verwonderlijk dat die uitspraken van J.K. Rowling over transgendervrouwen niet bepaald in de smaak vielen bij Emma... 

Rupert Grint (Ron Wemel)

We kennen Rupert Grint natuurlijk als Ron Wemel in de Harry Potter-films. Het voelt als de dag van gister dat we kennis maakten met het roodharige jochie op de foto's hieronder... Toch is er in de afgelopen jaren een hoop gebeurt. Wist je bijvoorbeeld al dat Rupert gewoon vader wordt? De mama in spe is actrice Georgia Groome, met wie Rfupert sinds 2011 samen is. We zijn benieuwd of zijn kind de Harry Potter-films überhaupt te zien krijgt. Rupert heeft namelijk aangegeven dat hij de films na The Prisoner of Azkaban niet meer kan aanzien. Daar hebben wij gelukkig minder last van, ook al snappen we best dat sommige mensen inmiddels wat Harry Potter-moe zijn...

Tom Felton (Draco Malfidus)

Nu we de drie Harry Potter-hoofdrolspelers gehad hebben, is het tijd om de jeugdfoto's van een aantal van hun schoolgenootjes te bekijken. We beginnen met Tom Felton, die de rol van pestkop Draco Malfidus vertolkte. Gelukkig is Tom niet te beroerd om wat jeugdfoto's met zijn Instagram-volgers te delen. Waaronder een heel leuk kiekje vanaf de set van Anna and the King. Zelfs voordat hij een rol scoorde in de Harry Potter-films was Tom dus al bekend met de camera. En als het aan hem ligt, blijft hij voorlopig ook nog wel even te zien op het witte doek. Wat heet: Tom aast zelfs publiekelijk op de rol van James Bond!

Matthew Lewis (Marcel Lubbermand)

Een overzicht met Harry Potter-acteurs is natuurlijk niet compleet zonder Matthew Lewis (Marcel Lubbermans). Niets ten nadele van onderstaande enorm schattige jeugdfoto's van Matthew, maar we denken dat jullie het wel met ons eens kunnen zijn als we zeggen dat de Harry Potter-acteur inmiddels lekker opgedroogd is. Dat gebeurde al in de films: hij transformeerde van klungelig jochie tot redder van de dag – compleet met bijbehorende hunky looks. Let trouwens vooral even op de tweede foto hieronder. Daarop zie je namelijk ook een nog piepjonge Devon Murray (Simon Filister)!

Evanna Lynch (Loena Leeflang)

Gelukkig is ook Evanna Lynch (Loena 'Lijpo' Leeflang) lekker scheutig met het uitdelen van jeugdfoto's! We konden er met gemak drie vinden. Op onderstaande foto's zie je Evanna samen met haar broertje en zusje. Wat verder opvalt op de actrice haar Instagram-profiel is haar liefde voor dieren. Dat verbaast ons echter niets. We wisten namelijk al dat Evanna ook in het echt enorm op haar Harry Potter-personage Loena lijkt: lief, excentriek en een voorbeeld voor velen!

Bonnie Wright (Ginny Wemel)

We eindigen dit toplijstje met oude foto's van de Harry Potter-cast met Bonnie Wright. Nu was Ginny Wemel ook in de films nog hartstikke jong. Zodoende zochten we vooral naar echte kinderfoto's van de actrice. En die vonden we gelukkig! Een blik op haar Instagram leert ons verder dat Bonnie zich inzet voor een betere wereld. Zo besteedt ze veel aandacht aan milieuvervuiling en klimaatverandering. We hadden echter ook niet anders verwacht van deze jongste Wemel-telg!

Heb je net als wij nu plotseling weer enorm veel zin om de Harry Potter-films te kijken? Al is het alleen maar om je weer even jong te voelen? Dan heeft Pathé goed nieuws voor je!

Lees verder