Daniel Radcliffe als Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Radcliffe als Harry Potter

Harry Potter wordt 40 jaar in 2020!

|
|

Laatste update:

Geloof het of niet, maar Harry Potter viert dit jaar zijn 40ste (!) verjaardag. Wij werpen graag een magische blik op hoe het leven nu zou zijn voor 'The Chosen One': zit ‘ie in een midlifecrisis of gaat het eigenlijk wel lekker?

(Heb je eerder zin in een serieus item over Harry Potter? Dit zijn de grootste verschillen tussen de boeken en de films)

Hoewel hij in ons hoofd misschien altijd dat piepkleine jochie uit The Sorcerer’s Stone blijft, bereikt ‘Harry James Potter’ op 31 juli 2020 de respectabele leeftijd van 40. Huh? Ja, in de boeken werd hij natuurlijk op 31 juli 1980 geboren in Godric’s Hollow dus reken maar uit. Onze (iets te) wilde fantasie draaide meteen door en nam ons mee naar de wereld van middle aged-Harry. Houd je vast!

Leeftijd

Even voor de duidelijkheid: 40 is best wel… oud, toch? Zeker als je nagaat dat bijvoorbeeld iemand als Sirius Black slechts 36 jaar oud was toen Bellatrix hem vermoordde. En Snape dan, nog zo’n voorbeeld: die hield het 38 jaar lang vol. Hadden we tijdens het kijken van de HP-films óóit gedacht dat Harry zo’n leeftijd zou bereiken? Laat staan dat ‘ie dan óók nog ouder wordt? Voor ons gevoel waren die twee al zo wijs en ervaren; als je zegt dat het vijftigers waren, hadden we dat geloofd! Wat zou Harry eigenlijk doen rond zijn 40e?

Midlifecrisis

Nou… grote kans dat 'The Boy Who Lived' in een dikke midlifecrisis zit! Volgens gossipjournalist Rita Skeeter had hij op 33-jarige leeftijd al “een stel grijze haren”. Oef, pijnlijk!

Daarnaast zorgde zijn topgeheime en uiterst stressvolle werk als Auror voor The Ministry of Magic voor nog een litteken: een flinke snee op zijn rechterwang. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn leven als getrouwd man met kids…

Kinderen

Trouwen met jeugdliefde Ginny is natuurlijk hartstikke fijn, zoet en héél erg ‘full circle’, maar op een gegeven moment slaat de dagelijkse sleur keihard toe. Je kunt als wizard natuurlijk veel bereiken, maar er zijn dingen die zelfs een toverstok niet kan fixen. Een ingezakt seksleven bijvoorbeeld. Met drie kids in huis en een stressvolle baan zal er vast en zeker niet veel gebonkt worden.

Zo herinneren we ons Harry en Ginny liever...

Oh ja, over die kids gesproken: dat gaat ook niet zo lekker he? Als je toevallig Harry Potter and The Cursed Child hebt gezien (of hebt gelezen) weet je dat de relatie tussen Harry en oudste zoon Albus op z’n zachtst gezegd hartstikke bagger is. Als dat je levenslust niet wegslurpt, weten we het ook niet meer.

De fantasie van déze gast gaat nog een stapje verder:

Gezondheid

Als gemiddelde 40’er ben je net je lichamelijke ‘piek’ voorbij en zie je de aftakeling al langzaam in zicht komen in de vorm van een beginnende bierbuik. Pijnlijk. En dan kun je wel Harry Potter heten: moeder natuur doesn’t give a shit. Zelfs The Chosen One moet dus zien te dealen met uitpuilend neushaar, pijntjes bij het opstaan, de noodzaak om een middagdutje te doen en nachtelijke toiletbezoekjes. En we zien het zo voor ons: Harry, onderuitgezakt in zijn luie stoel, die even een ‘Wingardium Leviosa’ doet om zijn blik bier te pakken.Hier een greep uit de geniale inhakers op twitter:

Doekoe

We willen positief afsluiten. Tot nu toe schetst onze fantasie een levenloos, uitgeblust beeld van Harry als 40-jarige. De magie is ver te zoeken in zijn privéleven. Wat onderscheidt hem eigenlijk nog van een saaie dreuzel met kwaaltjes? Nou, spreuken natuurlijk – duh. Maar er is nog iets dat niet elke veertiger bezit: een dikke bankrekening.

Volgens deze berekeningen harkte Harry gedurende de films zo’n 319.996 Galleons bij mekaar. Dit komt neer op een slordige 2,6 miljoen dollar. Koop gerust de allernieuwste Nimbus-bezemsteel, Harry – dat heb je verdiend! Vlieg weg voordat de midlifecrisis je te pakken krijgt!

Lees verder