8 jaar later: wat doen de Harry Potter-acteurs nu?

8 jaar later: wat doen de Harry Potter-acteurs nu?

Het is alweer 8 jaar geleden dat Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 in de bioscoop draaide. Feeling old? Aangezien er een hoop kan gebeuren in 8 jaar, vroegen we ons af wat de Harry Potter-cast in de tussentijd allemaal beleefd heeft.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Niet lang nadat Daniel Radcliffe zijn tovenaarskloffie aan de beukwilg hing, scoorde hij de hoofdrol in de horrorfilm The Woman in Black. Een aardige film, maar bij lange na niet zo succesvol als de Harry Potter-films. Helaas voor Daniel Radcliffe deed ook Victor Frankenstein weinig bioscoopkassa’s rinkelen. Toch behoefte aan een dosis Harry? Dan zijn Swiss Army Man en Now You See Me 2 betere opties.

8 jaar later: wat doen de Harry Potter-acteurs nu?

Rupert Grint (Ron Wemel)

Na afronding van de Harry Potter-films leek het er lange tijd op dat Rupert Grint genoeg had van acteren. Sterker nog: hij twijfelde zelfs tijdens de opnames al over zijn carrière! Gelukkig bedacht onze Ron Weasley zich echter toch nog. Inmiddels kun je de ginger acteur onder meer zien in de actiecomedy Moonwalkers en het drama Charlie Countryman. Ook krijgt hij een rol in de nieuwste serie van M. Night Shyamalan: Apple.

Rupert Grint (Ron Wemel)

Emma Watson (Hermelien Griffel)

Ook Emma Watson leek acteren eventjes vaarwel te willen zeggen; zo besloot ze te gaan studeren. Dat brains kweken en schitteren op het witte doek echter prima samengaan, bewees ze als Belle in de live-action-versie van Beauty and the Beast. Een rol die haar op het lijf geschreven leek te zijn! Andere films waarin Hermelien een rol wist te scoren, zijn onder meer: The Perks of Being a Wallflower, This is the End en Regression. O, en duim vooral met ons mee voor die rol in de Black Widow-film!

8 jaar later: wat doen de Harry Potter-acteurs nu?

Tom Felton (Draco Malfidus)

Ah, Draco, wat wilden we graag een hekel aan je hebben in Harry Potter, maar wat vonden we dat lastig… Nee, dan je rol in Rise of the Planet of the Apes. Daar was je wel echt een loeder! Het zal echte Tom Felton-fans echter niet deren. Zij kunnen hun blonde adonis inmiddels ook terugzien in het derde seizoen van The Flash. Hem in real life bewonderen, is trouwens ook mogelijk. Tom Felton komt namelijk gezellig naar Dutch Comic Con!

Tom Felton (Draco Malfidus)

Matthew Lewis (Marcel Lubbermans)

Een overzicht van Harry Potter-acteurs is ten slotte natuurlijk niet compleet zonder Marcel Lubbermans. Hij transformeerde in de films van klungelig jochie tot redder van de dag – compleet met bijbehorende hunky looks. Ondanks zijn heldhaftige optreden, heeft acteur Matthew Lewis na Harry Potter eigenlijk nog weinig aan zijn cv kunnen toevoegen. Gelukkig hebben we nog wel twee valide opties voor je kunnen vinden: The Syndicate en Me Before You.

Matthew Lewis (Marcel Lubbermans)

Dat we Harry Potter hier bij Superguide ook niet zijn vergeten, blijkt wel als we een blik werpen op onze nieuwtjes. Wist je bijvoorbeeld dat arme Hagrid bijna niet meer kan lopen? En vergeet ook die Harry Potter-game Wizards Unite niet. Mooie gelegenheid om tussen het films kijken door eens een luchtje te scheppen!