Rupert Grint overwoog te stoppen met Harry Potter-films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
 Rupert Grint overwoog te stoppen met Harry Potter-films

Rupert Grint overwoog te stoppen met Harry Potter-films

|
|

Laatste update:

Terwijl menig acteur alleen maar zielsgelukkig zou zijn met een grote rol in één van de meest succesvolle filmseries aller tijden, vond Harry Potter-acteur Rupert Grint het vooral lastig. De acteur die acht films lang de rol van Harry's beste vriend Ron Weasley speelde overwoog op een gegeven moment zelfs ermee te stoppen. Dat onthulde hij in een interview met de Britse krant The Guardian.

“Wil ik eigenlijk wel echt terug?”

“Er waren echt momenten waarop ik dacht aan stoppen”, zo vertelt de nu 30-jarige acteur. “Ik moest echt heel veel opofferen voor het filmen van Harry Potter; op zo'n jonge leeftijd was ik al voor zulke lange periodes zo hard aan het werk. Ik herinner me dat ik tijdens een lange pauze tussen de opnames door dacht: ‘Dit is zo overweldigend, wil ik eigenlijk wel echt terug? Misschien is het wel niet voor mij weggelegd’. Waarschijnlijk was ik gewoon de tiener aan het uithangen.”

“Alsof ik vrijgelaten was uit een inrichting”

Ook vertelde Rupert dat hij en Ron voor zijn gevoel langzaam steeds meer dezelfde persoon werden: “De scheidslijn tussen mij en Ron werd met de film kleiner, en ik denk dat we min of meer dezelfde persoon werden”, zo vertelt de roodharige acteur. “Verder gaan na Harry Potter vergde grote aanpassing want het was zolang een vast onderdeel van mijn leven geweest. Ik wil niet zeggen dat het was alsof ik uit een gevangenis kwam, maar het voelde wel alsof ik uit een inrichting was vrijgelaten. Het was fijn om weer frisse lucht te krijgen”.

Rupert gaf ook aan dat hij er vrede mee heeft dat hij “vroeg gepiekt” heeft. Sinds Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 doet de bescheiden Brit het rustig aan met rolletjes in kleine films. Daar komt wellicht binnenkort verandering aangezien hij nu een rol krijgt in de nieuwe TV-serie van Glass-regisseur M. Night Shyamalan.

Lees verder