Man met handen in de lucht tussen het publiek op een festival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Man met handen in de lucht tussen het publiek op een festival

Deze 8 lifehacks maken je festivalseizoen een keihard succes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De festivals zijn in volle gang! Afgelopen weekend vond Central Park plaats, over twee weken is het tijd voor Pinkpop en niet veel later volgen Guilty Pleasure en Dutch- en Dance Valley. Maar hoe overleef je nu het allerbest een (weekend)festival? Wij zochten het voor je uit!

1. Ontdek je plek

Niets zo vervelend als kamperen op een irritante kutplek. Het is dus ten zeerste aan te raden om op tijd richting de festivalcamping te gaan zodat jij de perfecte spot kunt claimen. Onder een boom is het ideaalst, zodat je minder last hebt van die brandende zon in je bakkes. Een kater is al vervelend genoeg dachten wij zo. Ook heul handig om je tent te versieren met vlaggetjes zodat je tijdelijke huis gemakkelijk te herkennen is.

Tenten op een festival camping

2. Grondzeil

Je weet wat ze zeggen: hoe goedkoper de tent, hoe zwakker de ondergrond. En uiteraard heb jij je opgooitent dit jaar gewoon weer bij de Action gekocht, omdat je knaken wil overhouden voor liters bier. Volkomen logisch hoor, maar neem dan in ieder geval wel een grondzeil mee om een zwembad mee te voorkomen. Hollands festivalweer blijft nu eenmaal een wisselvallig ding.

Grondzeil onder tent

3. Rol je kleren op

Hartstikke leuk al die excentrieke festivaloutfits, maar dat gaat natuurlijk never ever passen in een backpack. Maar wist je dat als je je kleren oprolt, er veel meer in je rugzak past?  Vergeet geen warme trui mee te nemen en een regenjas voor slecht weer. Het is en blijft Nederland.

Man met backpack rugzak in een bos

4. Ga voor één act in plaats van beide

We snappen dat artiesten die tegelijk optreden een FOMO-gevoel kunnen opleveren, want je kan jezelf moeilijk in tweeën splitsen. Toch adviseren we om te kiezen voor één act, omdat je daar nu eenmaal het meeste pleziert uithaalt. Je kunt natuurlijk ook gewoon die verrekte timetable linksvoor laten liggen en lekker op avontuur gaan.

Publiek met handen in de lucht op festival

5. Eet gezond

Tijdens het feesten zal het niet zo snel in je opkomen om je dagelijkse hoeveelheid vitamientjes binnen te krijgen. Want je bent natuurlijk veel te druk met het nuttigen van andere supplementen. Toch is het verstandig om voldoende water te drinken en gezond te blijven eten. Kies voor een foodtruck die ook groente of fruit serveert. Als je gaat kamperen tijdens een weekendfestival is het aan te raden om snackgroente en fruit mee te nemen in een koelbox. Uiteraard niet te lang wachten met opeten want van dat soort schimmels gaan helaas alleen je darmen trippen.

Foodtruck met fruit op festival

6. Powerbanks

Op een festival heb je niet de mogelijkheid om je telefoon op te laden. Aangezien je altijd iedereen binnen een minuut kwijt bent, of gewoon graag dat nummer wil fixen van je festivalflirt, is het wel zo handig om genoeg batterij te hebben. Neem daarom een powerbank mee. Voor een weekendfestival is het zelfs aan te raden om er meerdere in je bagage te proppen.

Vriendengroep met smartphones in hun handen

7. Babydoekjes

Het is bijna nergens zo goor als op een festival. In de dixi’s is halverwege de dag vaak geen velletje toiletpapier meer te bekennen, bij regen zit je constant onder de modder en een bierdouche zit in een klein hoekje. Niets zo handig als babydoekjes op dit soort momenten. Je anjer zal blinken als een zonnetje, alsmede je schoenen en gezicht.

Bloeiende anjers in een grasveld

8. Oordoppen

Deze zijn niet eens een optie. Als je denkt dat je oordoppen vast niet nodig hebt, omdat het feestje in de buitenlucht plaatsvindt, dan heb je het helemaal mis. Je kunt nog steeds veel gehoorschade oplopen. Dat jij je favoriete artiest minder goed kunt horen is natuurlijk een slap excuus. Tegenwoordig hebben deze beauties een goede filter waardoor je nog steeds heel goed van de muziek kunt genieten. Gewoon aanschaffen dus!

Oordoppen in verschillende soorten en maten

Na het doornemen van de ultieme festivalvoorbereidingen en deze handige lifehacks ben je helemaal ready to party! Superguide heeft kaartjes voor je in de aanbieding, tijdelijk inclusief een Bol.com cadeaukaart. Check hieronder alle info en tickets voor: Festival Strand en Gelderpop. Stay tuned!

Lees verder