Dixi festival star wars

Veronica Superguide logo
Dixi festival star wars

10 dixi-regels voor een vlekkeloos festival toiletbezoek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De meesten vinden het een regelrechte hel, sommigen vinden het er geweldig, maar iedereen heeft wel eens in een dixi gezeten. Een gek concept, zo’n gesloten chemische leen-wc. Voor de ervaren gebruikers is dit lijstje slechts een opfriscursus, voor onervaren gebruikers een essentieel stuk festivalhuiswerk. Word een professional op de plastic troon met deze 10 ongeschreven dixi-regels.

1. Wees geduldig

Het zijn niet de meest gemakkelijke momenten van je leven, wanneer je weer eens in een lange rij staat voor een dixi. Maar dat betekent niet dat je als een bezetene op alle dixi-deuren moet gaan kloppen. Wees geduldig, pak je moment, praat wat met je buurman/vrouw, er komt vanzelf een dixi vrij.

2. Wees complimenteus

Of nou ja, complimenteus is misschien een groot woord. Maar heel hard schreeuwen dat een dixi stinkt, daar wordt niemand gelukkig van. Geef liever een applaus voor de intense inspanning die je voorganger heeft geleverd.

Dixi backpack festival

3. Doe de papier-check

De volgorde hiervan is erg belangrijk. Check eerst of er papier is, voordat je begint met de grote daad. Doe je dat pas achteraf? Tja…

4. Doe nog wat checks

Hoe ziet de wc-bril eruit? Wat ligt er op de grond? Sluit de deur wel? Kan hij op slot? Heb je de deur thuis wel op slot gedaan? Heeft de kat wel te eten gekregen? Hoe heet die film ook alweer met Katt Williams? Oh whoops! Probeer niet af te dwalen…

5. Doe geen plasdans

Op een festival dans je, in de dixi liever niet. Of je nou als man staand plast, of als vrouw voor een zweefhurkhouding gaat, het is niet aan te raden om hierbij ritmisch te bewegen.

6. Val niet in slaap

Zo’n festival kan een behoorlijke uitputtingsslag zijn. Als je dan eenmaal lekker op de dixi zit, is het misschien verleidelijk om je ogen even dicht te doen. Doe dit niet, de dixi is om tal van redenen geen ideale plek voor een discodutje.

Festival dixi

7. Schiet een beetje op

Zoals je net in de rij al hebt gemerkt, ben je niet de enige die nodig moet. Probeer je toiletbezoek kort te houden, zodat er niemand in z’n broek plast.

8. Laat het netjes achter

Zorg ervoor dat degene na je positief verrast zal zijn door de staat waarin hij/zij de dixi aantreft.

9. Toon de dixi respect

Deze dixi heeft je festivalleven gered. Anders stond je nu nog met geknepen billen linksvoor bij de mainstage te hupsen. Toon ‘m daarom wat respect. Behandel ‘m zoals je je eigen porseleinen troon thuis behandelt.

10. Neem gepast afscheid

Geef jezelf een high 5, bedank de dixi-goden en stap met een gerust hart weer naar buiten. Oh en vergeet je telefoon niet mee te nemen!

Zelf nu ook zin gekregen in een festivalletje? Superguide heeft kaartjes met korting voor je in de aanbieding! Check hieronder alle info en tickets voor: Central Park, Festival Strand en Gelderpop.

Lees verder