Modellen Coachella

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Modellen Coachella

Dit zijn de festival modetrends van 2019

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Op festivals kom je de meest unieke en eigenzinnige kledingstijlen tegen. Op sommige festivals draait het zelfs meer om je outfit dan het feest zelf (lees Coachella). Oké, we zijn dan wel geen influencers, maar helpen je graag een handje op weg zodat jij straks op je paasbest over het terrein flaneert. Check hier 10 festival modetrends van dit jaar.

1. Fietsbroekjes

In tegenstelling tot vorig jaar mag het nu allemaal weer wat strakker zitten bij de bips. En dat is mooi meegenomen, want je hebt natuurlijk niet voor niets zoveel gesquat in de sportschool.

Dit zijn de festival modetrends van 2019

2. Nineties zonnebrillen

Heb jij hem nog bewaard? Die roze hartjeszonnebril met diamantjes waarmee je in je tienerjaren al de show stal? Zo niet, dan zijn ze ook gewoon weer te koop bij de grotere modeketens. Hebbøn!

Lachend meisje met hartjes zonnebril op festival

3. Broekkettingen

Nog zo’n typisch item van vroegâh, de broekketting. Bevestig de ringetjes aan de lusjes van je broek en swingen maar. Nog een leuk bijkomend voordeel van deze trend: die portemonnee raak je nooit meer kwijt op een festival!

Dit zijn de festival modetrends van 2019

4. Neonkleuren

De felle kleuren deden begin dit jaar al haar intrede, maar we zien nu pas dat mensen het ook daadwerkelijk gaan dragen. Wellicht heeft dat te maken met het festivalseizoen, want hey, hoe handig is het dat jij door dat flitsende pakje zo makkelijk bent terug te vinden.

Dit zijn de festival modetrends van 2019

5. Tie-dye

Wie kent ze niet? De hippie T-shirts met pastelgekleurde verfspetters. Dit jaar zijn ze weer helemaal terug van weggeweest en we weten nu al dat jij dit item gaat rocken. Misschien ligt er zelf nog wel een achterin in je kast?

Hippie man met tie-dye shirt en bandana op festival

6. Platform schoenen

Misschien niet de meest comfortabele schoenen op een festival, maar je weet wat ze zeggen: wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Bovendien zijn ze ontzettend handig voor kleinere mensen. Zo kun jij ook eens een keer zien welke dj er op de mainstage draait.

Dit zijn de festival modetrends van 2019

7. Schreeuwende teksten

Maak jij graag een statement? Dan deel je dat natuurlijk maar al te graag met de rest van de wereld. Waarom zou je het ook op je voorhoofd schrijven als het ook op je shirt afgebeeld kan staan? Daarnaast levert het gegarandeerd de leukste gesprekken op.

Dit zijn de festival modetrends van 2019

8. Dierenprints

Wie nu nog beweert dat pantermotieven alleen voor tokkies zijn bestemd, mag een enkeltje boeken naar het jaar 2000. Zelfs de mannen stelen nu de show in een hitsig dierenprintje en we moeten eerlijk bekennen, het staat ze fantastisch.

Man met slangenprint blouse op festival

9. Double denim

Een spijkerbroek saai? No way! Niet als je het zodanig combineert met een ander item van spijkerstof. Denk aan een denim jack in combinatie met een denim short. Meer heb je niet nodig om te schitteren bij je favoriete stage. 

Dit zijn de festival modetrends van 2019

10. Overal

Deze rakkers zijn allang niet meer bedoeld voor gedetineerden en stratenmakers. Tegenwoordig shinet iedereen de pan uit in een overal. Misschien wat warm voor in de zomer, maar daarentegen ideaal voor de wat koudere festivaldagen.

Dit zijn de festival modetrends van 2019

Zelf nu ook zin gekregen in een festivalletje? Superguide heeft kaartjes met korting voor je in de aanbieding! Check hieronder alle info en tickets voor: Central Park, Festival Strand en Gelderpop.

Lees verder