Twee vriendinnen geven elkaar high five op festival camping

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Twee vriendinnen geven elkaar high five op festival camping

10 tips voor de ultieme festivalvoorbereiding

|
|

Laatste update:

De dagen worden steeds langer, het zonnetje breekt vaker door, dit kan maar één ding betekenen: Het festivalseizoen staat voor de deur! Het is alweer een tijdje geleden dat we buiten hebben mogen dansen, dus misschien ben je het een beetje verleerd. Geen stress, wij helpen je een handje. Deze 10 tips laten je weer festivallen in plaats van festifalen. 

1. Zomerklaar?

Na een lange winterslaap zie je vaak dat dieren hard bezig gaan zichzelf mooi te maken. Mensen zijn eigenlijk ook net dieren, zeker op festivals. In de lente hangt de liefde in de lucht, dus er op en top uitzien is natuurlijk een must. Pak een kappertje, sport jezelf een ongeluk en je zult zien dat je iedereen aan de haak slaat. Paradijsvogel dat je bent!

2. Spek je festivalgarderobe

Je saaie wintergarderobe mag weer diep terug in de kast. In de lente en de zomer mag het allemaal wat vrolijker, uitdagender en mooier. Op een festival mag je hier best nog een schepje bovenop doen. Draag waar jij je lekker in voelt, alles kan, alles mag. Of nou ja, bijna alles dan.

Verklede man in Fabeltjeskrant kostuum op een festival

3. Mobiliseer je vrienden

Ook je vrienden moeten nog even wakker worden. Help ze uit hun winterslaap door een groeps-Whatsapp aan te maken voor de festivalplanning van 2019. Zo’n groep is vooraf handig om te bepalen waar jullie naartoe gaan, maar tijdens een festival ook handig om elkaar (niet) terug te vinden: “Waar ben je?” “Waar ben je nu?” “Linksvoor” “Bij main?” “Nee rechtsvoor nu”.

4. (Groeps)tickets

Misschien ben je het deze winter spontaan vergeten, maar zonder ticket kom je de festivalweide echt niet op. Scoor daarom op tijd je tickets, voor je het weet is het uitverkocht. Tegenwoordig bieden veel festivals ook groepstickets aan, wat een mazzel dat je net een groeps-Whatsapp hebt aangemaakt!

5. Tijdtafels

Tja, de timetable. Iedere vriendengroep heeft er wel eentje tussen zitten die dat ding volledig uit zijn/haar hoofd leert. Nodig deze persoon uit, om heel subtiel kenbaar te maken wat de allerbeste acts van het festival zijn. Zo hoef je zelf de timetable niet in de gaten te houden en zie je toch je lievelingsacts.

6. Goed aftanken

Festivallen is topsport. Lopen, dansen, feesten, je verbrandt op zo’n dag al snel meer calorieën dan normaal. Zorg daarom voor een goed stevig ontbijt, waar je even op vooruit kan. Bovendien zorgt een goed ontbijt ervoor dat je maag alle alcoholische versnaperingen beter kan verwerken. Win-win.

Groep vrienden drinkt bier op een festival

7. Vergeet je zonnebril niet

Kauwgom? Check. Geld? Check. OV-chip? Check. Tickets? Check. Telefoon? Check. Gezond verstand? Check. Zin om te feesten? Check. Dan zijn we er toch? Bijna. Vergeet je zonnebril niet!

8. De pelgrimstocht

Helemaal klaar om te gaan festivallen? Top. Je moet er alleen nog naartoe. Als je mazzel hebt zit je een paar minuten op de fiets, maar in sommige gevallen moet je nog dik een uur in een trein zitten. Zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt onderweg. Koop alvast wat biertjes en start een karaokesessie in de stiltecoupé. Het is tenslotte weekend.

9. Niet te vroeg pieken

Yes! Je bent er! Gelijk naar de bar om 50 bier te bestellen! Dat lijkt ons niet zo’n goed idee. Festivals duren de hele dag, dus je kunt je energie en (potentiële) alcoholinname beter over een langere tijd uitsmeren. Niemand vindt het gezellig als je om 16:00 uur al waggelend ten onder gaat.

10. GENIETEN

Het feest kan beginnen en jij bent na het lezen van dit lijstje de best voorbereide festivalganger ter wereld. Geniet ervan!

Zelf nu ook zin gekregen in een festivalletje? Superguide heeft kaartjes met korting voor je in de aanbieding! Check hieronder alle info en tickets voor: Central Park, Festival Strand en Gelderpop.

Lees verder