De 10 beste Ziggo films (augustus 2021)

Beste films op Ziggo
© BrunoPress

Van luchtige familiefilms tot meesterwerken van topregisseurs: Ziggo Movies & Series XL heeft het allemaal. Wij zetten de beste films op Ziggo in willekeurige volgorde voor je op een rijtje!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

10. Spider-Man: Far from Home (2019)

Heb je zin in een echte superheldenfilm? Dan maken we je vast blij met Spider-Man: Far From Home. Deze film speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame! Peter Parker (Tom Holland) gaat met zijn vrienden door Europa. Het lijkt een en al feest te worden en hij kijkt er dan ook naar uit om even geen Spider-man te zijn. Maar daar wordt al snel verandering in gebracht als hij wordt benaderd door Nick Fury (Samuel L. Jackson) voor een spannende missie. Hij moet het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezen zien te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio (Jake Gyllenhaal).

9. Django Unchained (2012)

Quentin Tarantino's moderne meesterwerk Django Unchained is een parel binnen de lijst van de beste films op Ziggo Movies & Series. We volgen de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) die het samen met de Duitse bounty hunter Schultz (Christoph Waltz) opneemt tegen de brute slavenhandelaar Calvin Candie, een bijzondere rol van Leonardo DiCaprio. Op de plantage van Candie hoop Django zijn vrouw Broomhilda (Kerry Washington) te bevrijden. Uiteraard zit er een keihard Tarantino-sausje over het geheel. Dat betekent: messcherpe dialogen en liters bloed!

8. As Good as It Gets (1997)

Ziggo Movies & Series heeft ook een aantal bekende classics, zoals tweevoudig Oscar-winnaar As Good as It Gets, een komisch drama. Met in de hoofdrol de ongeëvenaarde Jack Nicholson als de afschuwelijke, onverdraagzame Melvin die steeds verder uit zijn schuld kruipt wanneer 'ie voor de hond van de homoseksuele buurman Simon (Greg Kinnear) moet zorgen. De ouderwetse Melvin moet er eerst niets van hebben, maar groeit steeds verder naar hem én zijn favoriete serveerster Carol (Helen Hunt) toe als de drie een onverwachte vriendschap beginnen. As hartverwarmend as it gets!

7. Faster (2010)

We vinden Dwayne Johnson ook terug bij de beste films op Ziggo Movies & Series: de knappe acteur shinet namelijk samen met Billy Bob Thornton in deze actiethriller uit 2010. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Californië waar Johnson, een oud-gevangene, zijn vermoorde broer wil wreken. Tijdens de zoektocht naar alle personages die hierbij betrokken waren, wordt hij achtervolgd door een bijna gepensioneerde politierechercheur en een egocentrische huurmoordenaar. Denk alleen maar niet dat Dwayne zich door iets of iemand laat tegenhouden!

6. Arrival (2016)

Zin in een intrigerende sci-fi-topper? Ziggo Movies & Series heeft ook het magnifieke Arrival in zijn catalogus staan. Hierin volgen we een vertaalster (Amy Adams) die door het leger wordt opgetrommeld om de taal van buitenaardse wezens te ontcijferen. Die zijn in de vorm van twaalf intimiderend grote ruimteschepen neergedaald op aarde. De film van Blade Runner: 2049-regisseur Denis Villeneuve is emotioneel, altijd boeiend, baanbrekend en er zitten heerlijke twists in. Deze moet je echt zien.

5. Robin Williams: Come Inside My Mind (2018)

Deze docu  is een aangrijpend portret van meesterkomiek en legendarisch acteur Robin Williams. Aan de hand van gesprekken met de Hollywoodsterren die hem kenden, zijn gezin en bijzondere archiefbeelden, krijgen we een beter beeld van wie Robin nu eigenlijk was. Een hele complexe man, zo blijkt. Iemand die contant worstelde met depressies, demonen en drugs. Robin Williams: Come Inside My Mind laat je niet snel los; een kenmerk van een geslaagde docu.

4. Babyteeth (2019)

Hoe kan je rouwen om iemand die er nog is? En hoe vertel je je dochter wat ze wel en niet met haar leven mag doen, als dat leven nog maar een paar maanden duurt? Het zijn vragen die de Australische tragikomedie Babyteeth durft te stellen. De ouders van de doodzieke tiener Milla struggelen er enorm mee als ze verliefd wordt op drugsdealer Moses, maar tegelijkertijd vindt Mila wél de levenslust die ze eerder miste. Babyteeth is heftig, ontroerend en blijft je nog lang bij!

3. Once Upon a Time... In Hollywood (2019)

De meest recente film uit Quentin Tarantino's oeuvre, Once Upon a Time... In Hollywood, duikt vol in het Hollywood van de jaren '60. Tarantino focust op de vervlogen tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn trouwe stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) die zich een weg proberen te banen door de snel veranderende filmindustrie. Hij dropt de twee ook nog eens in de wereld van Charles Manson en Sharon Tate (Margot Robbie) en gaat op een... nogal gedurfde manier om met dit gruwelijke, maar waargebeurde stukje Hollywood-moord. 

2. The Crime Boss (2020)

Tijd voor de nummer 2 in onze lijst met de beste films op Ziggo Movies & Series. Stel je voor: je bent in een gevaarlijke, duistere wereld van de drugshandel beland waar geen plek meer is voor herkansingen. Hoe zou je je voelen? Het blijkt de realiteit van de twee laaggeplaatste drugskoeriers, Kyle en Swin uit de film The Crime Boss. In deze spannende actiethriller met Liam Hemsworth in de hoofdrol moet iedereen vrezen voor zijn of haar leven. Het is namelijk moorden óf vermoord worden.

1. Brightburn (2019)

Horrorfilm Brightburn geeft het bekende Superman-achtige verhaal een huiveringwekkende twist. De alien-baby Brandon Breyer ontpopt zich niet tot de grootste held op aarde, maar blijkt al snel een moordlustig mannetje te zijn. En hij heeft ook nog eens de meest krachtige powers die je je maar kan bedenken. Zijn ouders worstelen met Brandons aftakeling richting moordmachine; is het te laat om 'm nog te stoppen?

Meer lezen over de Ziggo-catalogus? We zetten ook elke maand de beste series op Ziggo voor je op een rijtje. Daarnaast zetten we maandelijks voor je op een rijtje wat er aan het aanbod toegevoegd wordt

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.