Ian Somerhalder Damon Salvatore in Vampire Diaries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ian Somerhalder Damon Salvatore in Vampire Diaries

Please bite me... De 9 lekkerste vampiers ooit

|
|

Laatste update:

Geeft het eeuwige leven je soms ook onweerstaanbare looks? Het is in ieder geval wel frappant dat we met gemak 9 lekkere vampiers voor jullie op een rijtje kunnen zetten. Van Ian Somerhalder tot Salma Hayek en Brad Pitt; al deze vampiers mogen ons best eens een bezoekje brengen... Zelfs als dat midden in de nacht is.

9. Brad Pitt als Louis (Interview With the Vampire)

In Interview with the Vampire vertelt Louis de Pointe du Lac zijn 200 jaar omvattende levensverhaal. Dit personage wordt geweldig vertolkt door niemand minder dan Brad Pitt. Natuurlijk doet Tom Cruise het ook best leuk als de blonde(!) aristocraat Lestat de Lioncourt, maar elke keer als we Brad Pitt zijn gekwelde blik voorbij zien komen, begeven onze knikkende knietjes het bijna...

Brad Pitt als Louis (Interview With the Vampire)

8. Colin Farrell als Jerry (Fright Night)

Als je het weet te presteren om sexy een appel te eten, dan verdien je wat ons betreft zeker een plekje in dit toplijstje met lekkere vampiers. We hebben het natuurlijk over Colin Farrell, die je in de remake van Fright Night ziet als vampier Jerry. Zijn buurjongen Charley is echter de enige die doorheeft dat Jerry wel eens verantwoordelijk kan zijn voor al die moord en doodslag in de buurt. Daarom zoekt hij hulp van een vampierdoder/goochelaar...

Colin Farrell als Jerry (Fright Night)

7. Kate Beckinsale als Selene (Underworld)

De Underworld-films, waarin sinistere vampiers en woeste weerwolven elkaar de hersens inslaan, hebben hun langste tijd gehad. Dat komt onder meer omdat de laatste film Underworld: Blood Wars niet bepaald overladen werd met positieve reviews... Een tweede reden is dat hoofdrolspeelster Kate Beckinsale inmiddels helemaal klaar is met haar latex-pakje. Maar goed, gelukkig hebben we de beelden nog!

Kate Beckinsale als Selene (Underworld)

6. Monica Bellucci als bruid (Bram Stoker's Dracula)

Nee, Monica Belluci zit niet in de toffe nieuwe Dracula-serie op Netflix. We doelen hier op Bram Stoker's Dracula uit 1992, dat wel gedeeltelijk hetzelfde plot kent. We zien hoe de eeuwenoude graaf Dracula naar Engeland afreist om de verloofde van zijn advocaat te verleiden. Althans, dat denken we... Stiekem hadden we het namelijk veel te druk met het bewonderen van Monica Bellucci als een van zijn bruiden.

Monica Bellucci als bruid (Bram Stoker's Dracula)

5. Alexander Skarsgård als Eric (True Blood)

Net als The Vampire Diaries kent ook vampierenserie True Blood een cast om je vingers bij af te likken... Onze favoriete bloedzuiger is Alexander Skarsgard, die te zien is als Eric, de eigenaar van de erotische vampierbar Fangtasia. Het voert te ver om het hele plot van deze zeven seizoenen tellende serie uit de doeken te doen, maar laten we het zo zeggen: als fan van Alexander Skarsgård kom je ruimschoots aan je trekken.

Alexander Skarsgård als Eric (True Blood)

4. Tom Hiddleston als Adam (Only Lovers Left Alive)

Vergeet Loki! Tom Hiddleston is op zijn allerlekkerst als Adam in Only Lovers Left Alive. In deze film speelt hij Adam, de tweede muzikale vampier in dit toplijstje... Adam heeft zich afgesloten voor de wereld, omdat hij zich niet kan vinden in de beslissingen van de mensheid. Gelukkig kan hij altijd rekenen op zijn vrouw Eve (Tilda Swinton). De geliefden hebben echter niet op haar zusje gerekend, die hun levens flink op zijn kop zet.

Tom Hiddleston als Adam (Only Lovers Left Alive)

3. Salma Hayek als Santanico (From Dusk Till Dawn)

Je hoort ons niet klagen, maar het is toch wel frappant dat vrouwelijke vampiers vaak zo schaars gekleed gaan... In From Dusk Till Dawn trekt Salma Hayek dat niemendalletje echter met een goede reden aan. Ze houdt zich namelijk schuil in de aftandse toplessbar Titty Twister, waar ze nietsvermoedende mannen zo lang mogelijk proberen te vermaken. Na middernacht breekt namelijk de hel los!

Salma Hayek als Santanico (From Dusk Till Dawn)

2. Aaliyah als Akasha (Queen of the Damned)

Nadat hij zijn interesse in onsterfelijkheid is verloren, gaat vampier Lestat slapen. Hij ontwaakt door rockmuziek en besluit dat hij niet langer verborgen wil blijven voor de wereld. Hij wil namelijk rockster werden! Helaas wekt zijn muziek ook the Queen of the Damned, Akasha de eerste vampier, die besluit om Lestat tot haar koning te maken. Nee... Voor het plot hoef je Queen of the Damned niet kijken... Gelukkig maakt Aaliyah een heleboel goed!

Aaliyah als Akasha (Queen of the Damned)

1. Ian Somerhalder als Damon (Vampire Diaries)

Voordat je dit toplijstje met de heetste vampiers ooit opende, wist je natuurlijk al wie onze nummer 1 zou zijn: Damon Salvatore uit The Vampire Diaries. Eerlijk is eerlijk: we hadden wel meer castleden van deze vampierenserie op kunnen nemen, maar niemand is zo fijn om naar te kijken als Ian Somerhalder. Helaas is Vampire Diaries inmiddels afgelopen... Maar niet getreurd! Deze acteur speelt inmiddels alweer in een gloednieuwe vampierserie.

Vampire Diaries cast

Lees verder