Dracula, serie, Nu op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dracula, serie, Nu op Netflix

Fan van vampieren? De serie Dracula staat nu op Netflix

|
|

Laatste update:

Fans van series als The Vampire Diaries en V Wars kunnen hun hart ophalen. Sinds zaterdagochtend staat namelijk het eerste seizoen van Dracula eindelijk op Netflix. 

Dracula, waar we gisteren nog de bloedstollende laatste trailer van lieten zien, neemt de kijker mee terug naar 1897. Het jaar, waarin bloedzuigers onder leiding van Graaf Dracula, de straten van Londen onveilig maken. Aan vampierjager Van Helsing de taak om Dracula voor eens en altijd te stoppen. 

Eerste reacties

Mark Gatiss en Steven Moffat, die eerder tekenden voor de hitserie Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, hebben hard gewerkt om deze miniserie tot een succes te maken. En dat werpt zijn vruchten af, zo blijkt uit de eerste reacties van de recensenten. "Veel succes als je deze maand vlees probeert op te geven. Er droop meer bloed van Dracula af dan van een rauw hamburger gemarineerd in varkensbloed en gegarneerd met een oogbol", schrijft de recensent van de Daily Mail, die de reeks maar liefst vijf sterren geeft. Verder wordt Dracula benoemd tot 'de meest vlezige, vieste, meest energieke en leukste versie tot nu toe'. Het is voor de makers te hopen dat alle kijkers zo enthousiast zijn.

Kijk en oordeel nu zelf. De serie, die door zowel de BBC als Netflix is gemaakt, staat nu online. Meer toe aan iets anders? Deze films en series zijn afgelopen week ook verschenen.

Lees verder