Messiah, nieuw op netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Messiah, nieuw op netflix

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Met deze week de veelbesproken serie Messiah, vier seizoenen van Vikings en niet één, twee, maar drie films van de Jurassic Park-reeks.

Benieuwd welke titels je in januari 2020 nog meer kunt verwachten? Deze films en series komen nog deze maand.

Series

Messiah: Seizoen 1

CIA-officier Eva Geller doet in Messiah onderzoek naar een mysterieuze man, die na het verstoren van de openbare orde behoorlijk wat aandacht naar zich toe trekt. Bijna iedereen gaat ervan uit dat hij wonderen verricht, behalve Eva. Zij probeert er zo snel mogelijk achter te komen of hij echt een messias is óf gewoon een pure oplichter. 

Vikings: vijf seizoenen

2020 kreeg een kickstart toen Netflix plots alle vijf seizoenen van de serie Vikings online plaatste. In de spannende reeks krijgt de kijker een indruk van de gewelddadige avonturen van vikinghoofdman Ragnar Lothbrok, die alle stammen in Scandinavië probeert te verenigen. Dit gaat gepaard met levensgevaarlijke en gewelddadige invallen in Groot-Brittannië. Ondertussen gaan zijn zoons gebukt onder de legendarische status van hun vader. Nog niet genoeg gezien? Netflix heeft inmiddels al een vervolg aangekondigd en hier lees je er alles over

Dracula: Seizoen 1

Met diverse trailers en teasers probeerde Netflix de kijker al weken geleden nieuwsgierig te maken naar deze reeks, maar sinds zaterdag 4 januari staat het eerste seizoen van Dracula eindelijk online. In deze miniserie, die gebaseerd is op de boeken van Bram Stoker, worden de straten van Londen aan het eind van de negentiende eeuw onveilig gemaakt door beminnelijke bloedzuigers. Aan vampierjager Van Helsing de taak om Dracula voor eens en altijd te stoppen. 

Alexa & Katie: Seizoen 3

Alexa vocht in deze Netflix Original de afgelopen twee seizoenen tegen kanker. Met haar beste vriendin Katie aan haar zijde wist ze de ziekte te overleven. In dit derde seizoen probeert ze er alles aan te doen om de ziekte voor eens en altijd achter zich te laten. Ze is namelijk – zoals ze zelf zegt - meer dan kanker alleen. 

How to get away with murder: Seizoen 5

Fans hebben er precies een jaar op moeten wachten, maar sinds 1 januari 2020 staat het vijfde seizoen van de populaire reeks How to get away with murder eindelijk online. De serie draait om Annalise Keating, een professor in strafrecht en succesvol advocate, die niet snel te imponeren is. Zo weten Connor, Michaela, Asher, Laurel en Wes uit eigen ervaring. Als deze vijf door Annalise worden uitgekozen om voor haar te werken, raken ze al snel betrokken bij een mysterieuze moord. Een soortgelijk verhaal liever zien vanuit het standpunt van de moordenaar? Deze films over huurmoordenaars raden wij aan

Spinning Out: Seizoen 1

De carrière van kunstschaatsster Kat Baker lijkt voorbij na een val. Maar als ze plots toch nog de kans krijgt om verder te schaatsen in duo met haar collega Justin, twijfelt ze eerst. Ze moet al haar angsten opzij zetten om er het beste van te maken. Meer zin in een ijskoude film? Deze schaatsfilms zijn gemaakt voor bikkels

Anne with an E: Seizoen 3

Wees Anne Shirley heeft het in Anne with an E niet eenvoudig. Al haar hele leven wordt ze van de ene naar de andere instelling of opvanggezin gesleept. Tot ze op een dag naar de geharde en ongehuwde Marilla Cuthbert en haar broer Matthew Cuthbert wordt gestuurd. Zij hadden echter eerder een jongen verwacht, waardoor de onderlinge verhoudingen vanaf het begin op scherp staan.

Films

Jumanji (1995)

Netflix gaat terug in de tijd met de film Jumanji (1995). Alan Parrish – gespeeld door de helaas overleden Robin Williams – ontdekt een mysterieus bordspel en wordt daardoor, onder het toeziend oog van zijn vriendinnetje Sarah, de wilde jungle ingezogen. Inmiddels draait alweer de tweede film van de reboot met Dwayne Johnson in de bioscoop. 

Captain Phillips

Tom Hanks speelt een glansrol in de in 2013 uitgebrachte film Captain Phillips. In dit op waargebeurde feiten gebaseerde avontuur wordt hij als kapitein gegijzeld door Somalische piraten, nadat zijn vrachtschip is gekaapt. Wij vonden dit een terechte nummer één in dit overzicht met Toms beste en slechtste films

Mamma Mia!

Sophie wil voordat ze gaat trouwen erachter komen wie haar vader is. Daarom nodigt ze, zonder haar moeder in te lichten, de drie exen van haar alleenstaande moeder uit op het Griekse eiland Kalokairi. Uiteraard kunnen in deze eerste film de hits van ABBA niet ontbreken. 

The Bourne: vier films

Matt Damon is weer goed vertegenwoordigd op Netflix. Op 1 januari zijn maar liefst vier films met hem in de rol van Jason Bourne verschenen: The Bourne Identity, The Bourne Ultimatum, The Bourne Legacy en The Bourne Supremacy. In de eerste film lijdt hij aan geheugenverlies en terwijl hij zijn leven probeert te reconstrueren, komt hij erachter dat hij behoorlijk wat vijanden heeft. 

Jurassic Park: drie films

Niet één, twee, maar drie films uit de Jurassic Park-reeks zijn deze week op Netflix verschenen: Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park en Jurassic Park III. Wetenschappers zijn er in deze films in geslaagd om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende John Hammond ziet hier wel heil in en wil de gekloonde dino’s laten zien in zijn eigen gebouwde thema-park.

Matilda

Jong en oud genieten al jaren van het superslimme meisje Matilda, maar vanaf nu staat de film ook op Netflix. Ze valt op bij haar lieve juffrouw, wanneer ze voor het eerst naar school mag. Langzaam ontwikkelt ze speciale krachten, maar dat hebben haar vervelende ouders niet door. 

The Shawshank Redemption

In de veelgeprezen film The Shawshank Redemption wordt bankier Andy Dufresne onterecht veroordeeld tot tweemaal levenslang voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij belandt in een zwaar bewaakte gevangenis en is hier maar liefst twintig jaar overgeleverd aan bedrog en corruptie. Zijn enige vriend heeft alle hoop op vrijheid verloren, maar dan bedenkt Andy een plan. 

Lees verder