Suits cast

Veronica Superguide logo
Suits cast

9 series die Suits-fans ook moeten kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Ben je al door het laatste seizoen van Suits heen? Geen nood! Voordat je in een zwart gat valt, zetten wij graag wat alternatieven op een rijtje. Dit zijn negen series die je ook moet kijken als fan van Suits.

9. White Collar (2009 - 2014)

De eerste serie die we fans van Suits willen aanraden, is White Collar. In deze serie volgen we oplichter Neil Caffrey (Matt Bomer). Om uit de gevangenis te blijven, werkt hij als consultant samen met FBI-agent Peter Burke (Tim DeKay). Net als bij Harvey Specter en Mike Ross in Suits, verandert de werkrelatie van het stel steeds meer in een onbedoelde vriendschap. Het is niet voor niets dat we Netflix smeekten om White Collar terug te brengen...

8. The Good Wife (2009 - 2016)

Eerlijk is eerlijk: de meeste Suits-fans kijken de serie voornamelijk vanwege de sterke personages en hun persoonlijke drama. De juridische aspecten vormen daarbij ‘slechts’ de achtergrond. Als je op zoek bent naar nog zo’n sterk juridisch drama met misschien nóg wel betere personages dan verdient The Good Wife ook een plekje op je kijklijst. Hetzelfde geldt trouwens voor de spin-off van de serie: The Good Fight.

7. Billions (2016 - )

En dan door met één van onze favoriete series op Ziggo: Billions. Deze dramaserie speelt zich af in de financiële wereld en draait om de machtsspelletjes die de allerrijksten graag met elkaar spelen. In het middelpunt staan twee van de machtigste mannen in New York: advocaat Chuck Rhoades (Paul Giamatti) en belegger Bobby Axelrod (Damien Lewis). De twee liggen voortdurend met elkaar in de clinch om de ander net een stap voor te blijven.

6. Boston Legal (2004 - 2008)

In ons overzicht van series die je ook moet kijken als fan van Suits mag golden oldie Boston Legal ook niet ontbreken. Zoals de naam al doet vermoeden, draait Boston Legal eveneens om het wel en wee van een advocatenkantoor. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alan Shore (James Spader) en Denny Crane (William Shatner). Boston Legal is een spin-off van The Practice, een serie die we je als Suits-fan ook van harte aan kunnen bevelen.

5. The People V. O.J. Simpson: American Crime Story (2016)

Wil je je niet weer negen seizoenen lang binden aan één serie? In dat geval is het eerste seizoen van American Crime Story: The People V. O.J. Simpson perfect! De serie laat het beroemde proces van O.J. Simpson zien. Anders dan je misschien denkt, is het echter geen documentaire, maar een echte tv-serie met steengoed acteerwerk en een flinke dosis drama.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Mad Men (2007 - 2015)

Mad Men draait om reclameman Donald Draper (Jon Hamm), die worstelt om een balans te vinden tussen zijn carrière en privéleven. De serie speelt zich af in de jaren zestig, maar geen zorgen: dat betekent niet dat de serie onherkenbaar is voor Suits-fans. Wat heet: er is op kantoor zelfs een roodharige Donna Paulsen-kloon aanwezig. Ook leuk: een van de hoofdrollen is weggelegd voor Elisabeth Moss en dat is goed nieuws voor The Handmaid’s Tale-fans, die alweer reikhalzend uitkijken naar seizoen vijf.

3. The Newsroom (2012 - 2014)

We wilden deze lijst niet volproppen met advocatenseries. De agenten van White Collar, de reclamemannen van Mad Men én de journalisten in The Newsroom zijn namelijk net zo aansprekend voor Suits-fans. Wat vooral zo tof is aan The Newsroom is dat de dialogen heerlijk snel en sarcastisch zijn. Jammer genoeg werd de serie na drie seizoenen van de buis gehaald. Wat ons betreft enkel en alleen omdat niemand dit verborgen pareltje kent... 

2. The West Wing (1999 - 2006)

We hebben nog twee titels te gaan in dit overzicht met series die je moet kijken als fan van Suits, te beginnen met The West Wing. Volgens velen zelfs een van de beste series ooit gemaakt. Wij kunnen dat alleen maar beamen! Net als The Newsroom is ook deze serie van de hand van Aaron Sorkin (The Social Network, A Few Good Man, The Trial of the Chicago 7) en dat betekent aansprekende personages en een geweldig script dat geen moment verveelt.

1. Pearson (2019)

Eerlijk is eerlijk: Pearson is stiekem niet de beste serie in dit overzicht. Toch is het een must-see voor Suits-fans! Pearson is namelijk een Suits-spin-off, waarin we Gina Torres (oftewel: Jessica Pearson) volgen. We zagen in seizoen zeven hoe Jessica New York verruilde voor Chicago. Ze wordt de rechterhand van de burgemeester en bewijst in Pearson dat politiek gesteggel minstens net zo smerig kan zijn als juridisch gesteggel…

We vertrouwen erop dat je prima met deze negen series uit de voeten kan. Wil je liever eerst nog even nagenieten van Suits? In dat geval wijzen we je graag op dit overzicht met de mooiste momenten uit de serie én deze lijst waarin we onderzoek doen naar de real-life-liefjes van de cast.

Het laatste seizoen van Suits is nu te zien op Netflix.

Lees verder