DreamWorks Animation film Shrek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DreamWorks Animation film Shrek

De 9 beste DreamWorks Animation-films

|
|

Laatste update:

Bij het woord animatiefilms denken veel mensen meteen aan Disney of Pixar. Maar vergeet DreamWorks Animation ook niet! Deze studio heeft namelijk heel wat pareltjes afgeleverd. Dit zijn volgens ons de negen beste DreamWorks Animation-films!

9. Madagascar

Het verhaal van Madagascar is meteen aansprekend: een groep enorm schattige dieren uit de Central Park Zoo in New York wordt na een mislukte ontsnappingspoging verscheept naar Afrika. Ze belanden op Madagaskar, maar denken dat het de San Diego dierentuin is. Het idee dat ‘wilde’ dieren zich in hun natuurlijke habitat toch enorm misplaatst kunnen voelen, is natuurlijk al leuk gevonden! Het hoogtepunt van de film is het muzikale optreden van een groep lemuren, met Sacha Baron Cohen als stralend middelpunt! "I Like To Move It Move It!"

8. Trolls

Wie heeft er vroeger niet met Trolls gespeeld? De gerimpelde, naakte wezentjes met hun bolle buikjes en rechtopstaand regenbooghaar waren (om compleet onverklaarbare redenen) in de nineties een hit. Deze DreamWorks-film bouwt een grappig fantasy-verhaaltje om de Trolls heen. Zo hebben de trollen het bijvoorbeeld aan de stok met Bergens, een soort ogers. Trolls was de eerste echte musical die de studio maakte na de eerdere tekenfilms The Road to El Dorado en The Prince of Egypt, die je later nog terugvindt in deze lijst met de beste DreamWorks Animation-films.

7. Over the Hedge

Over the Hedge is een van de meest underrated DreamWorks Animation-films ooit gemaakt! We horen bijvoorbeeld Bruce Willis (een wasbeer met criminele trekjes) en Garry Shandling (een overdreven voorzichtige schildpad). De chemie tussen deze twee hoofdrolspelers is geweldig! We vragen ons meteen af waarom Willis en Shandling eigenlijk niet meer stemmenwerk hebben gedaan… Ben jij een van de velen die deze animatiefilm destijds gemist heeft? Beloof ons dan dat je die fout snel gaat rechtzetten!

6. The Prince of Egypt

Zoals gezegd verdient ook The Prince of Egypt een plekje in deze toplijst met de beste animatiefilms van DreamWorks Animation. De film vertelt het bekende verhaal van Mozes (Val Kilmer) die het Joodse volk bevrijdt van het juk van de Egyptische farao Ramses de Tweede (Ralph Fiennes). De schitterende animatie, het geweldige kleurgebruik en de prachtige muziek (When You Believe, het duet van Mariah Carey en Whitney Houston won zelfs een Oscar) maken The Prince of Egypt een echte aanrader!

5. Kung Fu Panda

Aartsluie panda Po blijkt de Uitverkorene te zijn om de vallei te redden van de gemene luipaard Tai Lung. Hij gaat in de leer bij Kung Fu-meester Shifu, om met zijn lompe lijf zijn animatievrienden te redden. Zo gezegd, zo gedaan! Een van de redenen waarom we zo dol zijn op de animatiefilms van DreamWorks Animation, is dat de studio altijd een sterrencast weet aan te trekken. Dat is bij Kung Fu Panda niet anders! Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman; we zetten ze in dit toplijstje allemaal voor je op een rijtje.

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

4. Antz

Heb je mieren wel eens goed bekeken? Wij verwonderen ons elke keer weer over hun werkethiek en uitgebreide beschaving… En dat is precies de reden dat Antz meteen zo aansprekend is! In deze animatiefilm uit 1998 is de neurotische werkmier Z (Woody Allen) het totalitaire mierensysteem helemaal zat. Samen met prinses Bala (Sharon Stone), het liefje van de gevaarlijke generaal Mandible (Gene Hackman), wil hij de dictatuur omverwerpen. Fun fact: Antz is de eerste lange animatiefilm van DreamWorks Animation. En knap genoeg dus ook meteen een van hun beste!

3. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Tijd voor een van onze favoriete Halloween-films ooit: Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. In deze film worden de titelhelden geconfronteerd met een gigantisch konijn dat het heeft gemunt op de lokale volkstuintjes. Het gestuntel van het prettig gestoorde duo levert een onweerstaanbare griezelfilm voor alle leeftijden op. Het was trouwens nog wel even dubben tussen deze film en het eveneens geweldige Chicken Run, dat binnenkort gelukkig tóch nog een vervolg krijgt!

2. Shrek

We vinden Shrek nog altijd schitterend én hartverwarmend. De film neemt sprookjes op de hak, maar creëert tegelijkertijd een heel nieuw sprookje! Dat was echter niet onze enige reden om de animatiefilm een plekje te geven in dit toplijstje. Het is namelijk ook de film die DreamWorks Animation heeft gered. Dankzij het succes van Shrek kon die studio nog veel meer van onze favoriete animatiefilms maken, zoals het hierboven genoemde Madagascar en Kung Fu Panda. Om nog maar niet te spreken over onze absolute nummer één: How to Train Your Dragon!

1. How To Train Your Dragon

Op de eerste plek in dit toplijstje met de beste DreamWorks Animation-films ooit vind je How To Train Your Dragon! De jonge Viking Hiccup wil graag op zijn draken dodende vader lijken. Wanneer hij echter bevriend raakt met Toothless, de meest gevreesde draak van zijn soort, leert hij dat draken helemaal niet zo eng zijn als hij dacht. De opbloeiende vriendschap tussen Hiccup en Toothless in How to Train Your Dragon is dankzij de actie en humor leuk voor jong en oud, net als deze geweldige familiefilms!

Heb je na het checken van deze beste films van DreamWorks Animation toch nog behoefte aan meer animatie? In dit toplijstje vind je de zeven beste animatiefilms die niet van Disney zijn. Ook zochten we al eens voor je uit wat de leukste animatieseries voor volwassenen zijn.

Lees verder