Marvel Black Widow, Guardians of the Galaxy en WandaVision

Veronica Superguide logo
Marvel Black Widow, Guardians of the Galaxy en WandaVision

De 8 grootste Marvel-projecten waar wij niet op kunnen wachten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wij zijn zo klaar voor Marvel Phase 4! Er staan een hoop projecten op de Marvel-kalender die vanaf volgend jaar eindelijk uitkomen. Dit zijn de acht releases waar wij niet op kunnen wachten.

Let op: Het artikel kan spoilers bevatten als je Avengers: Endgame nog niet gezien hebt.

1. WandaVision

Het eerstvolgende project van Marvel: de Disney+ serie WandaVision. Wij zijn meteen hooked door de bizarre eerste trailer. Want is het nou een sitcom? Hoe komen Wanda/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) terecht in de jaren 50?

De studio laat niet heel veel los. Het lijkt erop dat de twee superhelden langzamerhand vermoeden dat er iets niet klopt aan hun perfecte leventje. Ook zien we een aantal nieuwe gezichten, zoals het creepy (maar vriendelijke?) personage van Kathryn Hahns.

De eerste aflevering van WandaVision is 15 januari te zien op Disney+.

2. Black Widow

2020 zou het jaar worden waarin Natasha Romanoff , aka Black Widow, eindelijk aan de beurt is voor een eigen film. Maar het coronavirus stak daar een stokje voor dus moeten we nog iets langer wachten. De trailer van Black Widow is iets minder vaag dan die van WandaVision, dus weten we in ieder geval wat we kunnen verwachten.

Natasha Romanoff keert na een lange tijd terug naar haar familie. Waarom? Dat vertelt Scarlett Johansson niet. Wel onthult ze dat er ergens in haar jeugd 'verraad' plaatsvond. Stranger Things’ David Harbour zegt dat zijn personage Alexei samen met Yelena Belova (Florence Pugh), Melina Vostokoff (Rachel Weisz) en Natascha vroeger een undercover-'familie' vormde. Wij kunnen niet wachten!

Black Widow zie je vanaf 29 april 2021 in de bioscoop.

3. Loki

Het is de slechterik van wie wij stiekem allemaal houden: Loki, oftewel Tom Hiddeleston. Er is nog niet heel veel bekend over de serie. We weten wel dat het verhaal zich afspeelt in een alternatieve realiteit na Avengers: Endgame. Loki is in het bezit van de Tesseract. Met behulp van dit mysterieuze object reist hij door tijd en ruimte om de geschiedenis van de mensheid voor eens en altijd te veranderen…

Oh en goed nieuws voor de Loki-fans: het lijkt er op dat de serie niet bij één seizoen zal blijven!

De 8 grootste Marvel-projecten waar wij niet op kunnen wachten

De eerste aflevering van Loki zie je in de lente van 2021 op Disney+

4. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Na Loki staat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings op de planning. Simu Liu gaat Marvels eerste Aziatische hoofdrol Shang-Chi spelen. En goed nieuws: hij laat op zijn Instagram weten dat de opnames erop zitten!

Waar gaat de film over? Wij hebben nog geen idee. Er zijn al wel een aantal namen aan het project verbonden. Zo spelen Awkwafina (Crazy Rich Asians, The Farewell, Oceans 8), Fala Chen (The Undoing, Sound of the Desert) en Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Crazy Rich Asians) ook in de superheldenfilm.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings komt 9 juli 2021 in de bioscoop.

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

5. Thor: Love and Thunder

Na twee best wel slechte Thor films kwam regisseur Taika Waititi (Jojo Rabbit) met de hilarische Thor: Ragnarok. De Nieuw-Zeelandse regisseur werkt ook dit keer samen met Chris Hemsworth aan Thor: Love and Thunder, dus wij kunnen niet wachten!

Er keren nog meer bekende gezichten terug in de film, zoals Natalie Portman en Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt. Misschien dat het personage Heimdall ook weer tot leven komt na zijn dood in Avengers: Infinity War… de Heimdall-acteur Idris Elba en Taika Waititi zijn namelijk samen gespot bij een rugbywedstrijd.

De 8 grootste Marvel-projecten waar wij niet op kunnen wachten

Ook Thor: Love and Thunder is verplaatst. Je ziet de film vanaf 11 februari 2022 in de bioscoop.

6. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Het begon allemaal niet zo lekker voor de tweede Doctor Strange-film. Regisseur Scott Derrickson ging weg bij het vervolg vanwege 'creatieve verschillen'. Gelukkig heeft de OG Spider-Man-regisseur Sam Raimi het stokje (met goedkeuring van Scott) overgenomen. Wij zijn heel benieuwd hoe anders het tweede deel gaat zijn!

Helaas hebben we ook nog niet veel nieuws over deze superheldenfilm. We weten al wel dat Elizabeth Olsen als Scarlet Witch een rolletje heeft. En het zou ons ook niets verbazen als Benedict Wong terugkeert als Wong. Op Benedict Cumberbatch als Doctor Strange hoeven we minder lang te wachten: hij is te zien in Tom Hollands derde Spider-Man film!

De 8 grootste Marvel-projecten waar wij niet op kunnen wachten

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zie je vanaf 24 maart 2022 in de bioscoop.

7. Black Panther 2

Met het overlijden van Chadwick Boseman focust Disney zich even niet meer op Black Panther 2. Heel logisch, want Marvel wil de acteur niet zomaar vervangen. Daarom hebben ze een eerbetoon gemaakt, die hieronder te zien is.

“Onze koning is helaas in het echte leven gestorven, niet alleen in fictie”, zei Victoria Alonso van Marvel. In de strips heeft Shuri (Letitia Wright) de Black Panther-mantel aangetrokken en sommige fans hopen dat dit ook gebeurt in het nieuwe deel. De actrice ‘wil zelf nog niet aan een vervolg denken’.

8. Guardians of the Galaxy Vol. 3

Het Guardians-team is gegroeid na Avengers: Endgame, want Thor is nu van de partij. Guardians of the Galaxy is met Chris Pratt, Dave Bautista en alle andere hilarische personages al een succes, maar zet daar Chris Hemsworth bij en je hebt helemaal een hit!

Ook over dit plot is amper wat bekend. Gamora (Zoe Saldana) leeft weer in de MCU, alleen is haar personage een ‘andere versie’, wat betekent dat ze geen geschiedenis met de Guardians heeft. Saldana heeft gezegd dat ze “een slechte Gamora zou willen spelen” in de derde Guardians-film. Wij hopen in Vol.3 in ieder geval lekker veel Groot te zien.

De precieze datum van Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nog niet bekend. De film gaat in productie als regisseur James Gunn klaar is met Suicide Squad 2.

Heb je nu ook zo’n zin om alle Marvel-films opnieuw te kijken? Wij hebben de chronologische volgorde voor je op een rijtje gezet.

Lees verder