9 series die je moet kijken als je Netflix-hit Wednesday tof vond

Door Lise Knipping
Wednesday

Wednesday scoort iedere dag van de week en dat snappen we wel! Tim Burton zet het gezelligste lid van The Addams Family onder een stralende donderwolk in deze verslavende Netflix-serie (check hier onze recensie) en dat zorgt voor een flinke dosis aan horror, cynisme, spooky plaatjes en enge verhalen. Kan je geen genoeg krijgen van de duisternis en griezel je graag nog even door? Wij zetten 9 vergelijkbare series op een rijtje die je zeker niet mag missen!

1. The Umbrella Academy

Wednesday is een charmant buitenbeentje dat constant weet te interesseren met haar zwarte humor, sadistische acties en aparte hobby’s. Des te meer reden om te beginnen met The Umbrella Academy; een net zo duistere, maffe serie over bovenmenselijke misfits die een... héle bijzondere familie hebben!

The Umbrella Academy is te zien op Netflix.

2. Riverdale

Riverdale wordt misschien gelabeld als een op hol geslagen tienerdrama met bovennatuurlijke figuren en aparte plotwendingen. Toch straalt de serie een coole sfeer uit en weten de chaotische afleveringen over de problemen van high schoolers iedere keer weer te boeien. Het is verslavend, mysterieus en zeker de moeite waard als je na Nevermore Academy ook nog even in probleemmagneet Riverdale wil duiken.

Riverdale is te zien op Netflix.

3. Chilling Adventures of Sabrina          

Fan van de duistere vibe van Wednesday? Dan zal je watertanden bij het zien van Chilling Adventures of Sabrina. Deze remake van de klassieker Sabrina, the Teenage Witch gaat over een jonge heks met een flinke dot ouderwetse horror. Met bloederige heksenrituelen in een modern jasje kijkt deze serie lekker weg en is het perfect voor de echte griezelaars die na Wednesday nog meer spooky drama aandurven.

 

 

Chilling Adventures of Sabrina is te zien op Netflix.

4. Fate: The Winx Saga

Wat doen kleurrijke feeën in het rijtje naast de macabere Wednesday? Dat is heel simpel: tel bovennatuurlijke wezens op bij onverklaarbare problemen en je hebt een prima formule voor een mysterieuze serie te pakken. Hoewel Fate: The Winx Saga - gebaseerd op de schattige, geanimeerde feetjes van The Winx Club - gecanceld is, kan je nog wel je hart ophalen bij de eerste twee seizoenen vol spanning, magie én tienerstruggles.

 

 

Fate: The Winx Saga is te zien op Netflix.

5. One of Us is Lying

Wij weten zeker dat het moordmysterie in One of Us is Lying een stuk sneller opgelost zal zijn met Wednesday in het midden van het groepje uiteenlopende tieners. Toch is ook deze whodunnit-serie - een soort The Breakfast Club met een extreem duister laagje - enorm verslavend. Je zit iedere aflevering op het puntje van je stoel terwijl je zelf op zoek gaat naar schokkende antwoorden.  

One of Us is Lying is te zien op Netflix.

6. Pretty Little Liars

Terwijl Wednesdays gitzwarte hart misschien op de juiste plek zit, kunnen we dat absoluut niet zeggen over de vileine, maar stijlvolle schurk A. in Pretty Little Liars. Een flinke dosis tienerdrama met een duister randje over hartsvriendinnen die geteisterd worden door iemand die eigenlijk al diep onder de grond ligt. Durf je het hierna nog aan om een stapje verder te gaan? Dan kan je meteen de reboot van de hitserie bingen op HBO Max. Waarschuwing: deze is misschien zelfs nog spannender!

Pretty Little Liars is te zien op HBO Max.

7. Gossip Girl

Na het zien van Wednesday spontaan zin gekregen in méér high school-drama, intriges en interessante personages? Dan is Gossip Girl de way to go. In de reboot van de populaire tienerserie gaan we gewoon door via de bekende weg in een hypermodern jasje. De schurk zijn wij eigenlijk allemaal zelf, want roddels maken meer kapot dan je liefhebt. En oh ja, het meest duistere figuur van de OG Gossip Girl maakt haar comeback in het tweede seizoen!

Gossip Girl is te zien op HBO Max.

8. The Midnight Club

Als je niet wakker ligt van de creepy verhalen in Wednesday, zal je misschien toch achter een kussen willen kruipen bij The Midnight Club. De tikkeltje lugubere horrorserie volgt terminaal zieke jongeren in hun laatste dagen. Geesten en een spooky hospice zorgen voor de perfecte sfeer waar je zelfs als horrorfan kippenvel van krijgt! Lees hier onze recensie van The Midnight Club.

The Midnight Club is te zien op Netflix.

9. Buffy the Vampire Slayer

Wednesday bracht ons weer in een nostalgische Addams Family-bui en Buffy the Vampire Slayer kan dat zelfs nog beter! Deze parel over de bloedmooie vampierjager Buffy is misschien ietwat verouderd, de televisieserie blijft stiekem altijd lekker. Als je gek bent op monsters, demonen en alles wat ook maar een beetje kwaadaardig is, is er gelukkig een rits aan seizoenen van deze verslavende, populaire serie om (nog een keer) te kijken.

Buffy the Vampire Slayer is te zien op Disney+.