Netflix draait Fate: The Winx Saga de nek om!

Fate: The Winx Saga
© Netflix

De Netflix-fantasyserie Fate: The Winx Saga is gebaseerd op één van de populairste tekenfilms ooit, maar het is niet genoeg… Netflix heeft besloten dat de serie na twee seizoenen stopt!

Fate: The Winx Saga draait om een groepje feeën die op een magische school hun krachten leren beheersen. Naast de bekende ‘tienerproblemen’ dreigt er ook groot gevaar voor de feetjes! Kwade wezens genaamd Burned Ones dreigen de hele wereld te vernietigen, en het schoolhoofd speelt onder één hoedje met deze schurken.

Geen leuk nieuws

Het tweede seizoen van The Winx Saga eindigde met een enorme cliffhanger, maar het einde daarvan komen we waarschijnlijk nooit te weten. Volgens regisseur Brian Young trekt Netflix de stekker uit de serie.

‘Ik heb geen leuk nieuws: Netflix heeft besloten om geen derde seizoen van Fate: The Winx Saga te maken. Het is erg moeilijk omdat ik weet hoeveel van jullie hebben genoten van het tweede seizoen. Het waren vier fantastische jaren: hopelijk zien we elkaar in de toekomst weer.’

Teleurstellend einde van Winx

Het eerste seizoen van Winx was niet zo best: de serie leek niet te weten of hij voor kids of voor een oudere doelgroep bedoeld was. Het tweede seizoen was iets beter, maar dat kwam vooral door de chemie van de actrices. Al met al is het een teleurstellend einde voor Fate, dat een succesvolle serie had kúnnen zijn.

Als er nog een toekomst is voor de serie, dan ligt dat in de handen van de fans. Series als Lucifer en Designated Survivor kregen dankzij acties van liefhebbers tóch nog een tweede kans op de streamingdienst. Onder de hashtag #SaveWinx gaan fans al tekeer tegen Netflix, maar dat heeft er een handje van om series vroegtijdig te beëindigen...