• Hollywood

Wow: Wednesday breekt bijzonder Netflix-record

Door Robin Heerkens
Wednesday

Tim Burton gaat lekker! Zijn Netflix-baby Wednesday breekt een bijzonder record. Nog niet eerder keken zóveel mensen in zo'n korte tijd naar een Engelstalige Netflix-serie.

De nieuwe The Addams Family-serie Wednesday is sinds de première op woensdag massaal bekeken op Netflix. Volgens entertainmentsite Deadline keken abonnees in de eerste week bij elkaar opgeteld ruim 341 miljoen uur. En ja: dat is een record voor een Engelstalige serie op de streamingdienst. Niet gek: het is ook gewoon een steengoede show, zo concludeerde ook Veronica Superguide in onze recensie van Wednesday.

Stranger Things

Het vierde seizoen van Stranger Things scoorde eerder dit jaar het vorige record voor een Engelstalige serie met in de eerste week in totaal 335 miljoen kijkuren. De Zuid-Koreaanse sensatie Squid Game blijft baas boven baas: de serie staat bovenaan de lijst van alle tv-titels. In de eerste week na verschijnen werd daar bij elkaar opgeteld meer dan 571 miljoen uur naar gekeken.

Wednesday

Wednesday? We trekken die steen graag onder je vandaan. Dit is een serie van regisseur Tim Burton die gaat over de dochter van het bekende griezelgezin Addams. De titelrol wordt gespeeld door Jenna Ortega, die eerder te zien was in de series Jane the Virgin en You. Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán spelen haar ouders Morticia en Gomez Addams. The Addams Family is oorspronkelijk een strip uit 1938. Van het verhaal werden al best wel veel series en films gemaakt.

Bron: ANP/Veronica Superguide