10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

|
|

Laatste update:

Eindelijk hebben we dan een titel en een trailer voor de vierde Avengers-film. We krijgen een glimp van hoe het verder gaat na de cliffhanger aller cliffhangers, maar we krijgen er vooral veel nieuwe vragen bij.

0:21 Wat is dit voor gevaarte?

We zien hier een shot van een silhouet dat lijkt op Falcon, maar die overleefde het eind van Infinity War niet. Is dit misschien een soort van sarcofaag met vleugels waarin Tony Stark probeert zichzelf terug naar de aarde te transporteren?

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

1:07 - Waarom moet Black Widow het allemaal nog een keer uitleggen?

Als het gedaan is met Tony Stark die zijn beste versie weggeeft van David Bowie’s Major Tom, dan schakelt de trailer over naar de overgebleven Avengers op aarde. Als eerste horen we een voice-over van Black Widow. “Thanos heeft precies gedaan wat hij zei dat hij zou doen. Hij vernietigde vijftig procent van al het leven”. Aan wie moet zij dit nog uitleggen? Alle overlevenden zullen toch wel op de hoogte zijn van de universele ramp die de paarse Opperschurk heeft veroorzaakt? Hierna krijgen we een shot van Bruce Banner die jammert boven afbeeldingen van Spider-Man en Ant-Man. Dit kan natuurlijk een montage-truukje zijn: wellicht praat Natasha Romanoff hier Ant-Man bij, die net terug is uit de Quantum Realm.

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

1:24 Waarom wel een shot van Nebula (en niet van bijvoorbeeld War Machine of Rocket) ?

Naast de oorspronkelijke zes Avengers uit de eerste film zien we ook Nebula even voorbij komen. Dit duidt erop dat deze dochter van Thanos wellicht een grote rol in Avengers: Endgame gaat spelen. Om er maar even een spoiler in te gooien: in de Infinity Gauntlet-comics, waar Infinity War grotendeels op gebaseerd is, is het uiteindelijk Nebula die haar vader verslaat. Zij ontfutselt hem de Infinity Gauntlet en gebruikt die vervolgens zelf om de tijd terug te draaien. Niet geheel onwaarschijnlijk dus dat Endgame ook zou af zou lopen.

1:34 Wat? Is Hawkeye nou een ninja?

Ja, dat hebben jullie goed gezien. En deze scherpschutter heet ook niet meer Hawkeye maar luistert nu naar de naam Ronin.  In Infinity War hoorden we dat Hawkeye en Ant-Man huisarrest hebben gekregen na de gebeurtenissen in Civil War. In Ant-Man and The Wasp zagen we uitgebreid wat Scott Lang allemaal uitspookte toen hij noodgedwongen thuis moest zitten, maar het lijkt erop dat Jeremy Renner's Clint Barton de tijd benut heeft om net zo goed met het zwaard overweg te leren gaan als met de pijl en boog. Aan de omgeving te zien zit hij inmiddels niet meer thuis, maar is hij op wraak uit ergens in Azië.

1:40 Wat is Captain America’s masterplan?

De Avengers zitten in zak en as, totdat Steve Rogers een briljante ingeving krijgt en denkt te weten hoe ze alsnog Thanos kunnen verslaan. Maar wat wordt zijn masterplan? Hoe kunnen onze helden in 's hemelsnaam terug in de tijd gaan?

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

2:08 Hoe is Ant-Man teruggekeerd uit de Quantum Realm?

Twee Ant-man films lang werd ons uitgelegd hoe onmogelijk het is om terug te keren uit de Quantum Realm. Als je daar inzit, dan ben je verloren. Tenzij je man toevallig een briljante geleerde is die na meer dan twintig jaar eindelijk een ingenieuze constructie bedenkt om je er weer uit te halen, zoals de oorsprinkelijke Wasp overkwam in Ant-Man and the Wasp. Scott Lang heeft die mazzel niet, want zowel Hank Pym, Janet van Dyne als Hope van Dyne zijn alledrie weggevaagd door Thanos, terwijl Scott nog vastzit in deze andere dimensie. Hoe staat hij dan ineens bij de Avengers voor de deur?

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

Waar is Shuri?

Geruchten gaan al geruime tijd dat Shuri haar weggevraagde gote broer T'Challa tijdelijk zal vervangen als de nieuwe Black Panther. Dat zou gaaf zijn, maar in deze trailer zien we er nog niks van. Sterker nog, we zien haar gezicht ook even voorbijkomen tussen de weggevaagde helden?!

Waar is Pepper Potts?

Ook al is de helft van de trailer een direct aan Pepper gerichte boodschap van Tony Stark, toch zien we de roodharige geliefde van Iron Man nog nergens. Terwijl we weten dat zij zelf een Iron Armor pak aantrekt om samen met de Avengers de strijd aan te gaan tegen Thanos. Er is zelfs al een foto uitgelekt van Gwyneth Paltrow in haar pak. Dan hoeft dit toch niet langer geheim gehouden te worden?

Waar is Captain Marvel?

De after credits-teaser van Infinity War beloofde dat Captain Marvel voor redding zou komen zorgen in Avengers: Endgame. Daar is in deze trailer nog niks van te merken, want “Brie de Kree” is in geen velden of wegen te bekennen.

10 vragen die wij hebben na de trailer van Avengers: Endgame!

Heeft de titel Endgame nog iets te maken met deze scène uit Avengers: Age of Ultron?

In de tweede Avengers-film Age of Ultron hebben Tony Stark en Steve Rogers al een gesprek waarin Tony het over het ‘Endgame’ heeft. Daar lijkt hij het vooral over het Endgame te hebben als iets waar de Avengers altijd al naartoe hebben gewerkt. Wat dat betreft wel een toepasselijke titel dus, maar komt dit nog ergens terug?

Op 24 april zullen we antwoord krijgen op al deze vragen...

Lees verder