Nieuw op Netflix in oktober 2020

Door Redactie
Emily in Paris, Netflix oktober 2020

De herfst is nu echt begonnen en dat is maar goed ook! Netflix komt namelijk met titels die ideaal zijn om te kijken met een dekentje op de bank. Naast series als Emily in Paris en The Haunting of Bly Manor verschijnen er ook diverse leuke films. Wat dacht je bijvoorbeeld van Fifty Shades Darker, Aquaman of I, Tonya?

Series

Emily in Paris 

De makers van Beverly Hills 90210 en Sex and the City hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe romantische dramaserie. In Emily in Paris krijgt de doodgewone Emily Cooper (Lily Collins) de kans van haar leven: ze mag werken in de stad van de liefde, Parijs. Eenmaal aangekomen blijkt de baan niet helemaal zoals gedacht, maar Emily geeft niet zomaar op! Je ziet de serie vanaf 2 oktober bij Netflix.

The Haunting of Bly Manor

Horrorfans staan ook in oktober niet met lege handen. Netflix brengt namelijk na twee jaar eindelijk het vervolg op The Haunting of Hill House uit. Helaas gaan we 'onze trots' Michiel Huisman dit keer niet zien, maar we krijgen er You-gezicht Victoria Pedretti voor terug. Zij speelt in The Haunting of Bly Manor een jonge vrouw die denkt dat haar twee oppaskinderen geesten zijn. En daar zou ze zomaar eens gelijk in kunnen hebben! The Haunting of Bly Manor verschijnt op 9 oktober op Netflix.

Star Trek: Discovery seizoen 3

In het derde seizoen van Star Trek: Discovery wordt een flinke tijdsprong gemaakt van - maar liefst - 930 jaar! De Federation ligt flink op zijn gat en volgens showrunner Alex Kurtzman draait daarom alles dit seizoen om het herstel. Vanaf 16 oktober is er wekelijks een nieuwe aflevering te zien van Star Trek: Discovery seizoen 3! 

The Alienist: Angel of Darkness

Na tweeënhalf jaar krijgen fans van The Alienist eindelijk antwoorden op al hun vragen. In het aankomende tweede seizoen gaat het beroemde drietal er alles aandoen om de ontvoerde dochter van de Spaanse ambassadeur op te sporen. Het leidt hen tot een kat-en-muis-spelletje met een gevaarlijke moordenaar en het is nog maar de vraag hoe en of ze hier uit gaan komen. The Alienist: Angel of Darkness is vanaf 22 oktober te zien op Netflix.

Films

The Trial of The Chicago 7

Deze Amerikaanse historische dramafilm neemt de kijker mee terug naar het jaar 1968. In dat jaar braken er tijdens een nationale bijeenkomst van de Democratische Partij in Chicago gewelddadige betogingen uit tegen de Vietnamoorlog en president Johnson. Nadien volgt er een heftige rechtszaak tegen zeven demonstranten. Deze Netflix Original zie je vanaf 16 oktober op de streamingdienst.

Rebecca

In de remake Rebecca wordt een jongedame smoorverliefd op de steenrijke, charmante Maxim de Winter. Het stel trouwt halsoverkop, maar als het duo intrekt op het landgoed van De Winter blijkt hij een jonge weduwnaar te zijn. Hoewel zijn eerste vrouw Rebecca overleden is, ademt het huis haar aanwezigheid en wordt de jonge bruid (Lily James) constant aan haar herinnerd. Ze moet en zal weten in wiens voetsporen ze echt is getreden. Rebecca zie je vanaf 21 oktober op Netflix.

The Forty-Year-Old Version

Wie in oktober even een stap terug in de tijd wil zetten, zit goed met de zwart-witfilm The Forty-Year-Old Version. In deze film volgen we de gefrustreerde 40-jarige Radha Blank die het toneel achter zich laat om het te maken als rapper onder de naam RadhaMUSprime. Het lijkt een mooie stap, maar al snel blijkt dat ze moet kiezen wie ze nu echt wil zijn. The Forty-Year-Old Version is vanaf 9 oktober te zien op Netflix.

Se7en

Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow spelen de hoofdrollen in deze klassieker uit 1995! In deze spannende actiefilm gaan twee agenten op zoek naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers uitzoekt op basis van de zeven hoofdzonden: vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, afgunst, hoogmoed en wraak. Se7en staat vanaf 1 oktober op Netflix.

The Exorcist

Wie na het zien van The Haunting of Bly Manor geen genoeg kan krijgen van het horrorgenre heeft helemaal geluk! Vanaf 1 oktober griezelen we weer wat af met de oude film The Exorcist. Wanneer een tienermeisje bezeten is door een mysterieuze entiteit, doet haar moeder er alles aan om haar te redden. Zelfs als ze daarvoor de hulp moet inschakelen van twee priesters. 

The Shining

Het is duidelijk dat Halloween weer bijna voor de deur staat, want ook The Shining maakt zijn comeback naar Netflix. Als Jack Torrance, zijn vrouw en zoontje in een verlaten en griezelig hotel gaan wonen tijdens de wintermaanden, staat ze nog heel wat te wachten. De man des huizes wordt namelijk langzaam krankzinnig en maakt het leven van zijn familieleden ontzettend zuur. Deze horrorfilm zie je vanaf 1 oktober bij Netflix.

Fifty Shades Darker

Laat de waaiertjes nog maar even uit de kast, want er komen weer wat broeierige dagen aan in oktober. De streamingdienst pleziert zowel vrouwen als mannen met Fifty Shades Darker, het vervolg op de succesvolle film Fifty Shades of Grey. Terwijl Anastasia Steele en Christina Grey hun relatie nieuw leven inblazen, duiken er duistere figuren op uit het verleden van Christian. Zij zijn vastbesloten om zijn leven te ruïneren. Fifty Shades Darker is vanaf 7 oktober te zien op Netflix.

Aquaman

De bejubelde film Aquaman is volgens sommige 'de beste DC-film sinds The Dark Knight' en daar kan binnenkort dus iedereen van genieten. Vanaf 17 oktober staat Aquaman namelijk op Netflix! Arthur Curry (gespeeld door de indrukwekkende Jason Momoa) komt in een positie te zitten tussen de wereld op het vasteland en een aantal bewoners van Atlantis. Hij doet er alles aan om de wereld te beschermen.

I, Tonya

Eén van de grootste sportschandalen ooit is verfilmd én met succes. De getalenteerde kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) komt in aanloop naar de Olympische Winterspelen van 1994 in opspraak wanneer haar entourage betrokken blijkt bij een brutale aanval. Hoe dit afloopt, zie je vanaf 22 oktober bij Netflix! 

Nanny McPhee

De schrik zit er nog goed in bij de kinderen uit de jaren '90, want niemand zat te wachten op een bezoekje van die 'enge' Nanny McPhee. Vanaf 23 oktober krijgt de jongere generatie ook kans om kennis te maken met deze huishoudster. De magische kinderjuffrouw met haar wrat op haar neus zal er alles aan doen om de kinderen weer in het gareel te krijgen.

Notting Hill

Hugh Grant en Julia Roberts zijn vanaf 23 oktober ook op Netflix te bewonderen in de romantische klassieker Notting Hill. De wereldster en doodnormale boekenverkoper geloven duidelijk niet in liefde op het eerste gezicht. Maar wat als die liefde de tijd krijgt om te groeien? Dan kunnen er nog weleens wat onverwachte dingen gebeuren.

Bridesmaids

Van een doodnormale ontmoeting in een boekhandel naar een leuke trouwerij in Bridesmaids! Als Lillian gaat trouwen, vraagt ze haar beste vriendinnetje Annie of zij haar bruidsmeisje wil zijn. Uiteraard kan ze dat niet weigeren, maar als Annie erachter komt wat een bruidsmeisje echt moet doen, is ze minder blij. Tijdens een bijzondere reis naar Las Vegas ontstaat een situatie die niemand snel zal vergeten. Bridesmaids is vanaf 23 oktober te zien op Netflix.

Documentaire

David Attenborough: A Life On Our Planet

Sir David Attenborough weet met zijn prachtige stem al jaren miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Voor de documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet hoopt hij opnieuw een krachtige boodschap over te brengen aan toekomstige generaties over de impact van de mens op de natuur. Deze docu is vanaf 4 oktober te zien op Netflix.