Margot Robbie schittert als de ijzige Tonya Harding in I, Tonya

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Margot Robbie schittert als de ijzige Tonya Harding in I, Tonya

Margot Robbie schittert als de ijzige Tonya Harding in I, Tonya

|
|

Laatste update:

Het is één van de grootste sportschandalen ooit. Kunstschaatsster Tonya Harding stuurde een zware jongen met een knuppel op haar concurrente Nancy Kerrigan af. In I, Tonya wordt de gewetenloze ijskoningin gespeeld door Margot Robbie.

Tonya Harding wilde niets liever dan meedoen aan de Olympische Spelen van 1994. Kerrigan dreigde echter het Amerikaans kampioenschap kunstschaatsen te winnen, waardoor Hardings positie in het Olympisch team onzeker was.

Schandaal

Tonya en haar man huurden iemand in om Kerrigans knieschijven kapot te knallen met een knuppel, wat slechts gedeeltelijk lukte. Harding werd Amerikaans kampioen, maar Kerrigan herstelde op tijd voor de Spelen, waar ze zilver won. Harding werd... achtste.

Harding profiteerde zó van Kerrigans blessure dat alle verdenking meteen op haar kwam te liggen. Ze heeft nooit toegegeven dat ze achter de aanval zat, maar wel dat ze er van op de hoogte was. Ze kreeg een boete van 160.000 dollar, en werd voor het leven geschorst door de schaatsbond.

Deze gezellige tante wordt in I, Tonya neergezet door Margot Robbie; Caitlin Carver vertolkt haar rivale Nancy Kerrigan. De zwarte comedy is geschreven door Steven Rogers (P.S. I Love You) en geregisseerd door Craig Gillespie (Million Dollar Arm).

I, Tonya is vanaf 22 februari te zien in de bioscoop.

Lees verder