De uitzending van BOOS dreunt nog lang door in Hilversum

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De uitzending van BOOS dreunt nog lang door in Hilversum

‘Wantrouwen in tv-wereld blijft groot na BOOS’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nadat Tim Hofman met de uitzending van BOOS allerlei rottigheid blootlegde bij The Voice of Holland, ligt de hele tv-wereld onder het vergrootglas. Volgens Veronica Superguide-columnist Rob Goossens.Nu duidelijk is dat Marco Borsato een viespeuk is, is het makkelijker te geloven dat anderen net zo erg zijn.’

In Veronica Superguide spreekt Rob zijn waardering uit voor Tim Hofman, wiens BOOS-uitzending leidde tot het stopzetten van The Voice of Holland. Volgens Goossens profiteerde Hofman van de barsten in het imago die BN’ers de laatste jaren opliepen. “Zouden we twee jaar geleden immers hebben geloofd hebben dat Marco Borsato een viespeuk is?”

Machtsmisbruik bij The Voice of Holland

Volgens Rob zullen de onthullingen van (machts)misbruik iedereen de komende tijd voorzien van een cynische bril. “Bij sterren die al jaren niets gepresteerd hebben maar nog steeds grote programma’s en bijbehorende salarissen krijgen, zullen we ons afvragen of die misschien iets weten of zelf uitgespookt hebben dat het daglicht niet kan verdragen.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Volgens Goossens is het wantrouwen tegen de tv-wereld momenteel erg diep, maar zal er uiteindelijk een ‘gezond wantrouwen’ tegen de glitter en glamour overblijven. ‘Da’s best gezond, eigenlijk.’

Momenteel lopen er verschillende onderzoeken tegen TVOH-coach Ali B, bandleider Jeroen Rietbergen én Marco Borsato. The Voice is op dit moment 'een ravage'en het einde is nog niet in zicht.

Deze week in Veronica Superguide

In Veronica Superguide lees je meer over de rottigheid achter de schermen bij The Voice of Holland. Volgens critici is machtsmisbruik in de tv-wereld ‘van alle tijden’, maar is de uitzending van BOOS een harde klap.

Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over het nieuwe seizoen van Ontvoerd. Hoewel John zelf beveiligd wordt, kan hij soms toch begrip opbrengen voor ouders die hun kind ontvoeren. “Ik praat het niet goed, maar ik snáp het wel.” De cast van Mocro Maffia praat over het vierde seizoen van de spannende misdaadserie.

‘Wantrouwen in tv-wereld blijft groot na BOOS’

Lees verder