Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol

‘Kom op, Linda de Mol, zet je in voor TVOH-slachtoffers’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na de spraakmakende uitzending van BOOS over misstanden bij The Voice of Holland kondigde Linda de Mol een mediastop aan. Ze verbrak haar relatie met Jeroen Rietbergen, die TVOH-kandidaten lastigviel en mogelijk zelfs aanrandde. In Veronica Superguide zeggen critici dat het geen tijd is voor ‘zelfmedelijden’. ‘Sta op en ga dat gevecht aan.’

Veronica Superguide duikt deze week in de vermeende misstanden bij The Voice of Holland. De (ex-)vriend van Linda de Mol speelde een hoofdrol, en de presentatrice geeft aan er helemaal doorheen te zitten. Ten eerste met de slachtoffers van de misstanden, maar voor haarzelf is het ook een grote schok: “Mijn hart huilt.”

'Kom op, vrouw!'

Opiniemaker Marianne Zwagerman vindt dat De Mol over haar eigen schaduw heen moet stappen.”Daar moet nu iedereen medelijden mee hebben. Terwijl ik denk: ‘Kom op, vrouw. Je bent ver in de 50, had een kerel die niet te vertrouwen was en dat wist je al jaren. Spring nou eens in de bres voor die slachtoffers.’”

Volgens Zwagerman kan De Mol juist betekenen voor vrouwen die zijn lastiggevallen bij TVOH. “Jij kunt zulke goede dingen doen voor deze kwetsbare mensen. Maar nee, ze gaat nu in een hoekje liggen huilen. Sta op en ga dat gevecht aan.”

Linda de Mol kondigde aan dat ze binnenkort meer over de situatie vertelt op ‘het enige media-platform dat ik nog vertrouw: dat van mijzelf.’ Verder verbaast ze zich over het ‘sardonische genoegen’ waarmee beschuldigingen aan haar adres worden geuit. ‘De beschuldiging dat ik alles gefaciliteerd zou hebben ‘omdat ik alles wist’ is zo pijnlijk dat ik niet eens weet hoe ik het moet uitdrukken.’

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Radiomaker Erik de Zwart en journalist Mark Koster doen ook een duit in het zakje. De Zwart noemt de dubieuze praktijken ‘van alle tijden’. Volgens Koster is onduidelijk of er een omslag plaatsvindt in de tv-wereld, maar brengt de situatie rond TVOH het imperium van John de Mol aan het wankelen.

Deze week in Veronica Superguide

In Veronica Superguide lees je meer over de rottigheid achter de schermen bij The Voice of Holland. Het kan wel even duren voor het wantrouwen richting Hilversum gaat liggen, schrijft columnist Rob Goossens.

Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over het nieuwe seizoen van Ontvoerd. Hoewel John zelf beveiligd wordt, kan hij soms toch begrip opbrengen voor ouders die hun kind ontvoeren. “Ik praat het niet goed, maar ik snáp het wel.” De cast van Mocro Maffia praat over het vierde seizoen van de spannende misdaadserie.

‘Kom op, Linda de Mol, zet je in voor TVOH-slachtoffers’

Lees verder