the voice of holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
the voice of holland

Oud-kandidaten TVOH doen boekje open over Jeroen Rietbergen

|
|

Laatste update:

Vijf oud-kandidaten van The Voice of Holland die het tot de liveshows hadden geschopt, deden maandag hun verhaal in de Volkskrant over het vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van het programma.

Het artikel werd maandagavond onder de loep genomen in RTL Boulevard, dat zoals verwacht uitpakte over de misstanden binnen de talentenshow, die per direct van de buis is gehaald.

Het interview ging onder andere over Jeroen Rietbergen, de inmiddels afgetreden bandleider van The Voice of Holland en de ex-partner van presentatrice Linda de Mol. Hij werd door het onderzoek van Tim Hofmans YouTube-programma BOOS aangewezen als één van de vermeende daders.

Oud-kandidaten TVOH doen boekje open over Jeroen Rietbergen

'Wat een geil broekje heb je aan'

Onder andere oud-Voice-kandidaat Kirsten Berkx deelde haar verhaal met de Volkskrant. Ze vertelde over het grensoverschrijdende gedrag van de ex-bandleider van het programma.

“Ik rende toen gestresst van hot naar her en had grote delen van die dagen een soort pyjama aan. Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen achter me stond, er was verder niemand. Wat een geil broekje heb jij aan, zei hij”, vertelde de kandidaat, die in 2017 aan het programma meedeed.

Nienke deed mee in 2018 en eindigde als derde in The Voice of Holland. Ook zij vertelde over haar contact met de afgetreden bandleider. Hij zou haar een lift hebben aangeboden en uitgenodigd voor een concert. Een anonieme kandidaat vertelde: “Hij vroeg me op een andere plek te gaan staan en zei: 'Dan kan ik naar je kont blijven kijken'.”

Oud-kandidaten TVOH doen boekje open over Jeroen Rietbergen

Volgens Kirsten durfde niemand iets te zeggen van het gedrag van de ex-partner van de bekende presentatrice, onder andere omdat hij de zwager was van zenderbaas John de Mol.

Meerdere BN'ers hebben gereageerd op de beschuldigingen en Voice-coach Anouk heeft al laten weten dat ze niet meer aan het werk gaat voor The Voice of Holland.

De BOOS-uitzending over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland is donderdag te zien op het YouTube-kanaal.

Lees verder