the voice of holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
the voice of holland

'Ruim veertig slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag binnen TVOH'

|
|

Laatste update:

Volgens RTL Boulevard-entertainmentdeskundige Aran Bade hebben veertig slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag binnen RTL's talentenjacht The Voice of Holland zich verenigd.

Aran vertelde zaterdag in RTL Boulevard dat hij was gebeld door iemand die medewerking had verleend aan het onderzoek van Tim Hofman. Naar aanleiding van onderzoek door de BOOS-presentator werd zaterdag bekend dat er diverse daders van vermeend seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnen het programma.

Zorgvuldig onderzoek

Jeroen Rietbergen, de Voice-bandleider en de partner van presentatrice Linda de Mol, kwam razendsnel met een bekentenis en spijtbetuiging op de proppen. Ook legde hij z'n werkzaamheden bij The Voice per direct neer. “Het onderzoek is heel zorgvuldig en uitvoerig gedaan. En deze kandidaat heeft auditie gedaan bij The Voice of Holland en kwam Jeroen Rietbergen tegen", aldus Aran.

'Ruim veertig slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag binnen TVOH'

'Ik kom naar je toe in een hotelkamer'

De bandleider bleek volgens Aran de repetitie van de blind audition te begeleiden. “De persoon vertelde mij dat daar iets is geïnsinueerd waar ze niet op in is gegaan. Daar heeft grensoverschrijdend gedrag plaatsgevonden. Onder het motto van 'ik wil jou beter maken' zijn er bepaalde suggesties gedaan naar de kandidaten toe waaronder 'Dan kom ik naar jou toe in een hotelkamer zodat jouw blind audition nog beter kan worden'.”

Deze persoon is daar niet op in gegaan, maar heeft wel contact opgenomen met BOOS. Volgens de entertainmentdeskundige is er een WhatsApp-groep met meer dan veertig slachtoffers die zich hebben verenigd. “Niet over Jeroen alleen, maar over het hele programma The Voice of Holland.”

De uitzending van BOOS over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag is aanstaande donderdag te zien op het YouTube-kanaal.

Lees verder