John van den Heuvel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John van den Heuvel

John van den Heuvel: ‘Soms begrip voor daders Ontvoerd’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

John van de Heuvel spoort in Ontvoerd kinderen op die door een ouder zijn meegenomen. Het is verschrikkelijk voor de kinderen én de andere ouder, maar de realiteit is niet altijd zwart-wit. ‘Ik kan in sommige gevallen wel begrip opbrengen. Ik praat ’t niet goed, maar ik snáp het wel.’

Veronica Superguide sprak met Van de Heuvel, vlak nadat er groot alarm werd geslagen. Een automobilist reed té dicht op het beveiligingskonvooi van de journalist, waarna de A2 urenlang afgesloten werd. "Het went nooit, maar ik word al ruim vier jaar beveiligd, heb in die tijd al best wat meegemaakt en ik wil er toch vooral niet te lang in blijven hangen."

Van den Heuvel vindt het gebrek aan vrijheid een groot offer, maar het hoort nu eenmaal bij het werk wat hij doet. Het kan gevaarlijk zijn, maar: “Dat geldt ook voor een politieagent of een soldaat die naar Uruzgan wordt gestuurd.” Na de moord op misdaadjournalist Peter R. De Vries overwoog John te stoppen, maar uiteindelijk besloot hij om door te zetten. “Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er is gebeurd met Peter R. de Vries en Derk Wiersum, maar ik zou tot op het bot gefrustreerd raken als ik door het tuig dat hen heeft vermoord iets anders zou gaan doen.”

Nieuw seizoen Ontvoerd

Ondanks zijn eigen beveiliging is hij niet bozer geworden op de daders uit zijn programma Ontvoerd. “Ik kan in sommige gevallen wel begrip opbrengen voor de wanhoop waarin mensen verkeren - niet alleen voor mensen die hun kind zijn kwijtgeraakt, maar ook voor de ontvoerende ouder. Ik praat ’t niet goed, maar ik snáp het wel.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het nieuwe seizoen van Ontvoerd is vanaf zondag 30 januari te zien op RTL4.

John van den Heuvel: ‘Soms begrip voor daders Ontvoerd’

Lees verder