Mocro Maffia

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mocro Maffia

‘Er zijn geen winnaars in Mocro Maffia’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Mocro Maffia scoort al jarenlang op Videoland, maar soms wordt de titel met een schuin oog bekeken. Na de moorden op advocaat Derk Wiersum en journalist Peter R. De Vries (die waren betrokken bij het Marengo-proces tegen de échte ‘mocromaffia’) kwam de serie wel érg dichtbij. Hoofdrolspelers Zineb Fallouk en Walid Benmbarek vinden niet dat de Videoland-hit geweld verheerlijkt: ‘Er zijn geen winnaars in Mocro Maffia.’

Mocro Maffia is keihard, maar volgens Walid is de serie absoluut geen reclamespot voor de criminaliteit. “In de serie laten we juist zien dat het geen fijne wereld is. Er zijn geen winnaars. Of het kost je je leven, óf je gaat de gevangenis in. Uiteindelijk levert het niks op.”

Zineb, die Samira speelt, is het met haar collega eens. “Als je naar de serie kijkt, dan zie ik vooral wanhoop. En hoe ingewikkeld het ook is om er uit te komen als je eenmaal in deze wereld bent beland.”

Mocro Maffia seizoen 4

Het vierde seizoen van Mocro Maffia start op vrijdag 28 januari op Videoland, maar de acteurs beroepen zich totaal op hun (spreekwoordelijke!) zwijgrecht. Zineb: “Alles wat je denkt dat gaat gebeuren, gebeurt juist niet.”

Fallouk en Benmbarek prijzen vooral de rol die Mocro Maffia speelt in het vinden van (vrij onbekend) talent met een Marokkaanse achtergrond. Fallouk: ‘Showrunner Achmed Akkabi geeft mensen die niet zo snel aan de beurt komen een kans.’ Benmbarek: “Ik ben als sinds 2003 acteur, maar pas bekend geworden na mijn rol in Mocro Maffia.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Seizoen 4 van Mocro Maffia start op 28 januari op Videoland. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering online.

Deze week in Veronica Superguide

In Veronica Superguide lees je meer over de rottigheid achter de schermen bij The Voice of Holland. Volgens critici is machtsmisbruik in de tv-wereld ‘van alle tijden’, maar is de uitzending van BOOS een harde klap. Het kan wel even duren voor het wantrouwen richting Hilversum gaat liggen, schrijft columnist Rob Goossens.

Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over het nieuwe seizoen van Ontvoerd. Hoewel John zelf beveiligd wordt, kan hij soms toch begrip opbrengen voor ouders die hun kind ontvoeren.

‘Er zijn geen winnaars in Mocro Maffia’

Lees verder