Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen

Johan Derksen: ‘John de Mol heeft één grote fout gemaakt’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Ook bij VI Vandaag sloeg de uitzending van BOOS in als een bom. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee vroegen zich af hoe het zo ver kon komen bij The Voice of Holland.

De heren spraken hun walging uit over het vermeende machtsmisbruik bij The Voice of Holland, en vroegen zich hardop af of er nou niemand was die ervan op de hoogte was.

'Niet aannemelijk dat de top niet op de hoogte was'

Veronica Superguide-columnist en RTL Boulevard-expert Rob Goossens reageerde een beetje verslagen. “Waar ik op hoopte is dat ik na deze uitzending zou geloven dat niemand het heeft geweten. Maar na deze uitzending geloof ik daar helemaal niets meer van. Iemand die vreemdgaat is nog niet iemand die zich onaantastbaar waant op zo’n set en meisjes meeneemt naar een studio die niet bestaat. Dat is een groot verschil.”

Wilfred Genee vroeg Goossens of hij geloofde dat John de Mol niet op de hoogte was van de praktijken van zijn zwager. Volgens Rob was dat ‘niet aannemelijk’.

Volgens René van der Gijp was juist The Voice of Holland ‘een speeltuin voor viespeuken’. Goossens beaamde dat, en Britt Dekker vond het ook lastig dat coaches bepaalden of hun kandidaten doorgingen. Dekker: “Als kandidaat heeft iedereen een machtspositie, en zeker een bandleider die bepaalt welk deel van een liedje je mag zingen.”

Johan Derksen merkte op dat De Mol de macht van Jeroen Rietbergen een beetje onderschatte. “Voor hem is het een pianistje.” Volgens Derksen heeft De Mol één fout gemaakt: Rietbergen niet ontslaan toen hij in 2019 de eerste signalen opving. “Als je de baas bent van zo’n concern, en er zijn ongewenste intimiteiten, dan is er maar één straf. Ik denk toch dat het een rol heeft gespeeld dat die gozer met zijn zus getrouwd was."

'Tweede kans' fataal voor TVOH 

Derksen: "Het feit dat deze gozer een tweede kans gekregen heeft, het resultaat is dat de grootste evenementenshow die Nederland ooit gehad heeft op z’n reet ligt. Dat er misschien wel 100 mensen werkloos worden, gezinnen vernield zijn… Het is één grote ravage.”

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.

Je ziet VI Vandaag elke werkdag op SBS6, vanaf 21:30 uur.

Lees verder