Özcan Akyol haalde flink uit naar John de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Özcan Akyol haalde flink uit naar John de Mol

Özcan Akyol in HLF8: ‘Reactie John de Mol schokkend’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In HLF8 ging het natúúrlijk over de spraakmakende uitzending van BOOS, waarin Tim Hofman flinke misstanden aan het licht bracht. Op het einde reageerde John de Mol zelf op de verhalen over seksueel misbruik. In HLF8 vertelde Özcan Akyol tegen De Mols zoon Johnny, dat hij de reactie 'schokkend' vond.

Johnny de Mol probeerde vragen over zijn eigen mening te pareren, maar als zoon van John de Mol ontkwam hij er toch niet aan. Ik denk dat ik de afgelopen dagen er best wel wat over heb verteld. Het gaat vanavond zeker niet over mij. Misschien op een later moment dat ik er weer iets over wil zeggen. Maar ik denk dat we het moeten houden bij de slachtoffers en bij de uitzending.”

'Schokkend dat hij dat zei'

Özcan Akyol bracht het gesprek weer even terug bij John de Mol. “Misschien ben ik nu je plan in de war aan het schoppen, hoor. Maar ik had wel moeite met de manier waarop jouw vader dit beoordeelde in het interview achteraf. Er is een moment waarop Tim Hofman hem vraagt of Jeroen Rietbergen ook een machtspositie heeft binnen The Voice. Volgens mij is dat evident, en de manier waarop jouw vader daarmee omging. Die zei: Welnee, dat is maar een bandleider en die heeft helemaal geen aanzien, althans vanuit mijn perceptie. Ik vond het eigenlijk wel schokkend dat hij dat zei.”

Machtsmisbruik bij The Voice of Holland

Volgens Akyol had Rietbergen als bandleider behoorlijk wat in de melk te brokkelen bij The Voice of Holland. “Iedereen weet dat als die jonge kinderen daar komen, en er is daar een bandleider die ook de liedjes bepaalt, kennelijk. Die aangeeft wat je moet doen om ergens te komen…”

Johnny de Mol verduidelijkte dat John de Mol bedoelde dat Rietbergen die machtspositie eigenlijk niet had. Akyol noemde dit ‘niet sterk’ en zelfs ‘een beetje kil’. “Die weet wel beter! Het is de grootste, meest invloedrijke mediapersoonlijkheid.”

“Hij had een steekje laten vallen”, vatte Johnny de Mol de kritiek samen. Volgens de tafelgasten had hij wel wat meer inlevingsvermogen mogen tonen. “Of in elk geval wat meer realiteitszin”, volgens Akyol.

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.

Je ziet HLF8 elke werkdag op SBS6, vanaf 19:30 uur.

Lees verder